Esteu aquí: Inici Espai públic i neteja Notícies Notícies 2018 Restablerta la normalitat després de les incidències provocades pels forts aiguats d'aquesta nit i matinada

Restablerta la normalitat després de les incidències provocades pels forts aiguats d'aquesta nit i matinada

Restablerta la normalitat després de les incidències provocades pels forts aiguats d'aquesta nit i matinada

Restablerta la normalitat després de les incidències provocades pels forts aiguats d'aquesta nit i matinada Un equip de Neteja treballant per normalitzar les incidències
Durant la matinada i les primeres hores del matí, l'Ajuntament de Tarragona ha resolt la majoria d'incidències
10/10/2018

 

Des d’aquesta matinada fins a primeres hores del matí, l’Ajuntament de Tarragona ha fet front i ha resolt la majoria de les incidències que es van produir a conseqüència dels aiguats. En aquest sentit, l'alcalde ha fet constar que “tots els serveis de l’Ajuntament han funcionat resolent els desperfectes i ha reconegut la ràpida resposta de tots els professionals que hi han participat”.

Aquesta nit i matinada la Guàrdia Urbana de Tarragona ha fet una vintena de sortides a conseqüència dels forts aiguats. En un espai de poques hores, van caure 134,5 mm/m² a la ciutat de Tarragona. Tot i que hi havia previsió de pluges, res feia pensar que caiguessin, només en 30 minuts, 38,7 mm/m².

Les precipitacions registrades ahir al vespre, segons dades del Meteocat, van ser de 89.5 mm/m² i aquesta matinada han estat de 45,0 mm/m², és a dir 134,5 mm/m². El punt més àlgid de precipitacions es va registrar a les 20 h amb 38,5 mm/m². Aquesta matinada, només en mitja hora, al voltant de les 3 h es va registrar una precipitació de 32,5 l / m².

Els serveis de neteja municipal continuaran treballant aquesta tarda i nit als barris de Ponent i, demà, continuaran a Llevant, on l’afectació ha estat menor.

Les principals incidències van ser: carreteres tallades (A-7/CN-340 a l'alçada d'ICOMAR, T-11, plaça de les Corts Catalanes, vial principal del Polígon Industrial Francolí, passos sota la via ferroviària al Serrallo i Rambla de Ponent. Diversos vehicles van quedar atrapats a diversos punts de la ciutat, sobretot a la Part Baixa. També es va acumular fang i aigua al Camí de la Coma. A les 4.15 h la Guàrdia Urbana va informar que la rotonda d'enllaç de la CN-340/Torreforta/CB-31 (autovia de Salou) estava inundada. La policia local va intentar contactar amb l’empresa que s’encarrega del manteniment de les carreteres sense obtenir cap resultat.

Així mateix, la força de l’aigua va fer saltar tapes de clavegueram a diversos punts de la ciutat. Aquest matí, a les 7.15 h, s'han registrat incidències d'aquest tipus a plaça Cuba, passeig de Sant Antoni, carrers Zamenhoff, Caputxins, Rambla Lluís Companys / plaça Imperial Tàrraco, plaça Prim. En tots els casos, ja estan reparats. De fet, durant tota la nit un camió (xupona) d’Ematsa ha estat netejant la Part Baixa. Una altra de les incidències registrades és que es va trencar una conducció d’aigua de Bonavista a Campclar.

També, durant l’aiguat, es van produir talls al subministrament elèctric a l’enllumenat públic i als semàfors, com els de Rambla Vella, passeig de Sant Antoni i els de davant la Salle. També es van produir inundacions a diversos locals i naus del Polígon Industrial Francolí.

Així mateix, la Brigada Municipal informa que part de la passarel·la de fusta que connecta el riu Francolí ha quedat malmesa. Així mateix, el fort aiguat va fer caure una branca d’un arbre de la rotonda de la plaça Imperial Tàrraco, que es va retirar de seguida perquè ocupava un carril de circulació.

També s'ha registrat una incidència a les obres que s'estan desenvolupant a l'antic Hotel Imperial Tàrraco. L'aigua va fer malbé algunes plaques de guix i va causar algun despreniment, però sense causar cap ferit. Es va activar el servei de Bombers per sanejar tot el que estava malmès. Posteriorment, es va produir un avís per perill de despreniment d'una planxa metàl·lica que va ser retirada pels Bombers.

També es va produir una altra incidència a la façana d'un immoble del carrer Méndez Núñez, 4. També es va avisar els Bombers per sanejar la façana i al Servei de Neteja per retirar les restes de la via pública.

 

Incidències a les escoles

Pel que fa a les incidències a les escoles, s’han fet actuacions des de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) per pal·liar els efectes per inundacions al col·legi Pràctiques, l'escola Pax i l’escola de Sant Salvador, així com a la llar d’infants de Bonavista.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat