Esteu aquí: Inici Patrimoni Intervencions arqueològiques

Les intervencions a l'Amfiteatre

L’any 2012 el projecte “Amphiteatrvm, memoria martyrvm et ecclesia. Projecte de socialització de l’amfiteatre de Tarragona: de l’arqueologia a la historia de les religions” fou mereixedor de l’ACDC 2012, un ajut per al finançament d’actuacions en l’àmbit de la divulgació que oferia la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Portada de la publicacióLa proposta va aprofundir en la socialització de la recerca efectuada en el marc del programa de difusió que desenvolupen, encara ara, l’Ajuntament de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i el Museu Bíblic Tarraconense, per donar a conèixer la transformació històrica de l’Amfiteatre a Tarragona i el paper del cristianisme com a factor de la metamorfosi estructural del conjunt.

El resultat va ser transcendir l’àmbit estrictament arqueològic i constituir una primera proposta interpretativa del conjunt que unia diverses activitats, les quals han servit per transferir els coneixements obtinguts a la societat. Això és materialitzà amb l’obertura de dos nous espais d’exposició: l'un s'ha convertit en espai audiovisual, mentre que el segon allotja una exposició a partir de plafons amb textos, fotografies, documentació planimètrica i infogràfica que permet obtenir una visió de l’evolució del monument i dels resultats de les seves transformacions al llarg del segles.

Aquesta actuació, que ha excedit el seu caràcter efímer esdevenint el suport explicatiu del monument, va ser acompanyada per la celebració d’un seguit de conferències i visites guiades al monument en el marc del festival Tarraco Viva 2013 durant mes de maig.

En el mateix marc es presentà la publicació pedagògica Amphiteatrvm, memoria martyrvm et ecclesia. Les intervencions arqueològiques a l’amfiteatre de Tarragona 2009-2012, que sintetitza les experiències transferides al gran públic. L’edició és trilingüe (català, castellà i anglès) i, des de l'inici, les institucions implicades van adquirir el compromís de distribuir-la posteriorment a través dels mitjans de comunicació de massa.

> Per aquest motiu, en aquest enllaç, us podeu descarregar la publicació de manera gratuïta.

Segells de reconeixement d'administració oberta