Esteu aquí: Inici Patrimoni Intervencions arqueològiques Millora de la Porta Triumphalis del Circ romà

Millora de la Porta Triumphalis del Circ romà

Treballs de rebaix mecànic del talúsEl dimecres 13 de novembre de 2013 van començar de manera visible les obres de millora de la Porta Triumphalis del Circ romà, un projecte que respon a la necessitat de reordenar l’àrea de la porta triomfal dins del recinte monumental de la capçalera del Circ.

Les voladures franceses del 1813 van afectar aquest espai de manera intensa, i ara es pretén aproximar el visitant a la realitat romana d’una manera senzilla, utilitzant, principalment, diferents acabats pavimentals de la zona de pas, i permetent que s'entri per l’accés de la Porta Triumphalis més a tocar de l’arena, el qual ara es troba fora del circuit turístic.

otomuntatges de la proposta d’ordenació de l’espai.Els primers treballs que es van executar són els d’excavació mecànica sota control arqueològic d’un talús de terres, per tal de recuperar el traçat de la volta de Sant Hermenegild, destruïda pel francesos el 1813. Aquesta llarga volta romana funcionava originàriament com una via Tecta que conduïa internament els espectadors des de la façana fins a la plataforma superior del Circ, situada en l'extrem nord-est de l'edifici. Això era possible perquè aquesta volta enllaçava amb una altra de similars característiques (la continuació que ja no es conserva i que es vol recuperar de manera pavimental) i que desembocava en una gran escalinata, situada en aquest extrem, de la qual solament se'n conserva la fonamentació.


Fonamentació de l’escalinata que conduïa a la plataforma superior del Circ.
Actualment, les obres ja han acabat i podeu visitar l'espai en els horaris d'obertura habituals.


Fotos:
Treballs de rebaix mecànic del talús.
Fotomuntatges de la proposta d’ordenació de l’espai.
Fonamentació de l’escalinata que conduïa a la plataforma superior del Circ.

Segells de reconeixement d'administració oberta