Esteu aquí: Inici Patrimoni Intervencions arqueològiques Excavació arqueològica a la Catedral

Excavació arqueològica a la Catedral

Excavacions de la CatedralEl projecte d'excavació arqueològica de la Catedral de Tarragona va néixer de la relació institucional de l'ICAC amb l'Ajuntament de Tarragona i amb el Capítol de la Catedral de Tarragona, a partir del qual s’estudien els resultats obtinguts en les excavacions arqueològiques derivades de les actuacions del Pla director de la Catedral de Tarragona des de l'any 1999, i sota el mecenatge de diferents institucions publiques. El projecte està capitanejat per Josep M. Macias (ICAC), Andreu Muñoz (Museu Bíblic Tarraconense) i Imma Teixell (Ajuntament de Tarragona).

L'estudi que deriva d'aquest projecte elabora una anàlisi conjunta de totes aquestes actuacions que han afectat l’antic recinte de culte del Concilium Provinciae i l’antiga àrea episcopal de la Tarragona visigòtica. També hi estan incloses les excavacions d’arqueologia urbana efectuades en aquest entorn.

En els darrers anys han pres rellevància les actuacions desenvolupades a l'interior de la nau de la catedral durant els estius de 2010 i 2011, les quals han donat peu a nombroses accions de transferència del coneixement que difonen els trets bàsics de l'evolució històrica i religiosa de l'acròpolis tarraconense.

Segells de reconeixement d’administració oberta