Esteu aquí: Inici Salut Promoció de la salut Promoció en l'àmbit escolar Programa Fer Salut Mola

Programa Fer Salut Mola

El programa Fer Salut Mola és un conjunt d’accions i recursos educatius dirigits a tots els escolars de primària, amb l’objectiu de reforçar la tasca educativa del professorat, fomentar la participació de les famílies i afavorir la reflexió sobre els propis comportaments, per tal de proporcionar als escolars els coneixements i habilitats necessàries per l’adquisició d’hàbits saludables i poder realitzar una activitat conscient, que dins el marc integral de la salut, millori la seva qualitat de vida.

El programa consta de dues línies diferenciades, una basada en l’adquisició de conceptes que serà desenvolupada majoritàriament dins les aules per part del professorat i amb la participació activa de la família a partir d’un material didàctic, i l’altra en forma lúdica que consisteix en un taller pràctic en forma de jocs, per tal de reforçar els coneixements adquirits.

Educació primària

Els hàbits saludables s’han d’anar treballant a les primeres etapes de la vida, a fi i efecte que es vagin aprenent, assolint i consolidant, per això l’escola és el lloc més adequat per realitzar aquest programa, que s’adreça a tota la educació primària amb objectius específics i activitats adaptades a cada cicle.

Cicle inicial

  • Primer curs: “Cuida't les dents “ Per fomentar el raspallat dental i la prevenció de la càries.
  • Segon curs: “Te’n recordes?” Mitjançant jocs recordarem els hàbits de higiene bucodental i els aliments més perjudicials per a les dents.

Cicle Mitjà

  • Tercer curs: “Joc de l'oca de l'alimentació saludable" conèixer la piràmide de l’alimentació saludable d’una manera lúdica.
  • Quart curs: “Alimentació saludable i activitat física" mitjançant jocs, sensibilitzar als escolars de la relació entre el consum d’aliments, dieta equilibrada, exercici físic i salut.

Cicle superior

  • Cinquè curs: “Els bons hàbits" reforçar d’una manera lúdica hàbits saludables i “Fotoprotecció solar” habilitats en relació amb l’exposició solar en col·laboració amb l’Associació Contra el Càncer (AECC).
  • Sisè curs: “A mi també em passa, i a tu? per abordar els canvis físics i emocionals que es produeixen a la pubertat.

Famílies

Reconeixent que les famílies són els pilars fonamentals en l’adquisició d’hàbits saludables, un dels nostres objectius és establir ponts per a la integració de recursos, per poder desenvolupar activitats saludables adreçades als escolars de la ciutat. Les Trobades dels Tarraconins Saludables són una d’aquestes activitats participatives i lúdiques, amb l’objectiu de potenciar i promocionar alternatives extraescolars saludables per a l’ocupació de l’oci i el temps lliure.

Segells de reconeixement d'administració oberta