La primera edició de Tarragona Marida se celebrarà del 14 al 16 de novembre entre el passeig de les Palmeres i el tram final de la Rambla Nova. És una fira gastronòmica i vinícola que connecta vi, patrimoni i dieta mediterrània, en el marc del 25è aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i el 15è aniversari de la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Durant tres dies hi haurà activitats gastronòmiques i familiars amb maridatge del vi de les 8 denominacions d’origen de la província: demostracions de cuina en directe amb xefs reconeguts com Arnau París, Ada Parellada, Vicent Guimerà, Pep Moreno i el jove Albert Hernández, pòdcasts divulgatius, esmorzars de forquilla, dinars populars, sessions musicals amb Joan Reig, Guillem Estadella, The Marins Poppins i Dijeila, activitats familiars amb La Tresca i la Verdesca i Xip Xap, una sessió de contacontes familiars amb Cuentropía, tastos dels paradistes del Mercat Central i degustacions de vi de les DO participants.
L'oferta d'esmorzars de forquilla serà la següent: racions de cap i pota dissabte, i clotxa diumenge, preparades per la parada Carnisseria Meritxell del Mercat Central i pel cuiner Vicent Guimerà, respectivament. Pel que fa els dinars populars, el restaurant L’Àncora de Tarragona oferirà romesco de peix el dissabte i el restaurant El Llagut cuinarà un arròs mariner diumenge per tancar la fira. I durant tota la fira, vuit parades del Mercat Central oferiran delicioses degustacions gastronòmiques: Carns Bertran, Gustum, Carnisseria Virgili, Carnisseria Meritxell, La Selecta, Cal Jan, Formatges Magda i Cristóbal Fruits Secs.
La fira Tarragona Marida està organitzada per Mercats de Tarragona, amb la col·laboració de la Fundació Dieta Mediterrània i Tarragona Turisme; i amb la participació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), paradistes del Mercat Central i les 8 denominacions d’origen de la província de Tarragona.
Vins
- DO Tarragona, DO Catalunya, DO Montsant, DO Priorat, DO Conca de Barberà, DO Cava, DO Terra Alta i DO Penedès
Escenaris
- Escenari Dieta Mediterrània: demostracions de cuina i pòdcasts en directe, al darrer tram de la Rambla Nova, als peus del monument a Roger de Llúria
- Escenari Mercats de Tarragona: sessions musicals i presentació d'un llibre, al centre del passeig de les Palmeres
- Escenari UNESCO: espectacles familiars, a l’inici del passeig de les Palmeres, a tocar de la rotonda de la UNESCO
Horaris de la fira
- Divendres, 14 de novembre, de 17 a 21 h
- Dissabte, 15 de novembre, de 9 a 21 h
- Diumenge, 16 de novembre, de 9 a 15 h
Més informació sobre aquest esdeveniment…
Els tiquets del berenar, els esmorzars, els dinars populars i les degustacions de vi i gastronòmiques es podran adquirir als punts de venda habilitats al mateix recinte.