Esteu aquí: Inici Comerç Compra a Tarragona Som sostenibles

Som sostenibles

Des de la Conselleria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, som conscients que, en les properes dècades, ens hem d'enfrontar a un dels majors reptes de la història de la humanitat: el canvi climàtic. Tot i semblar encara una quimera a principis del segle XXI, l’empremta de les nostres accions i hàbits de consum està afectant el nostre planeta i a tots els éssers vius que l'habiten. El desglaçament de l'àrtic, l'increment continuat de les temperatures, la lenta però constant crescuda del nivell del mar, les tones i tones de brossa als oceans, la presència de plàstics i tòxics en allò que mengem, o la més que probable, alhora que ràpida, desertització del nostre país, són només la part visible d'aquest gran iceberg anomenat canvi climàtic.

Per poder fer front a aquesta gran amenaça, el camí que hem de recórrer és la modificació i el canvi d'hàbits en el nostre dia a dia. Això implica petits i grans gestos, sacrificis, conscienciació i educació, pensar, desaccelerar, recapacitar. I és ara quan, amb la humanitat del tot adaptada i acomodada a un model econòmic i social totalment globalitzat, que ens toca ser més conscients que mai sobre quin és l'impacte i les conseqüències de les nostres decisions, siguin individuals o col·lectives.

Cada clic que fem en comprar per Internet, cada última tendència en moda o tecnologia que desitgem, cada aliment exòtic que demandem de l'altra punta del planeta, cada fruita o verdura embolcallada amb plàstic que ens emportem a casa o cada article que llancem perquè ja no ens serveix o interessa..., no hi ha cap decisió en l'actual model de consum que no tingui un efecte directe en el medi ambient, i sovint perjudicial.

Per tots aquests motius, i per la nostra preocupació i compromís pel planeta, on vivim, volem ajudar i conscienciar a la ciutadania, a incorporar hàbits de consum més responsables i més sostenibles.

Consells a tenir en compte abans d'anar a comprar

  • Prioritza el producte local i de proximitat. Compra amb moderació i sense excessos.
  • Evita envasos innecessaris i d'un sol ús. En tot cas, recicla'ls bé.
  • Compra als comerços del barri. El clima t'ho agrairà.
  • Reaprofita els residus orgànics per al compost. Redueix el malbaratament alimentari.
     

 

Segells de reconeixement d'administració oberta