Esteu aquí: Inici Comerç Mercats i fires Mercat Central

Mercat Central

 

Mercat Central. Foto: David Oliete.

 

El Mercat Central de Tarragona, un edifici modernista situat a la plaça Corsini, és el símbol del comerç de proximitat al centre de Tarragona. 

 

Història

L'edifici que acull el mercat del centre de la ciutat està considerat un monument històric artístic i catalogat com a bé cultural d’interès local. Originalment va ser projectat per l'arquitecte Josep M. Pujol de Barberà i es va inaugurar el 26 de desembre de 1915.

El seu projecte de remodelació ha estat l'obra pública recent més important feta a Tarragona amb una inversió 47 milions d'euros i es va finalitzar i inaugurar el març de 2017. Els treballs de posada al dia de l'edifici han respectat bona part de l'estructura original d'aquest edifici catalogat. Així, un segle després de la seva construcció disposem -amb totes les funcionalitats actuals-, d'un edifici modernista amb els motius decoratius, la serralleria, les columnes de forja, les cintes metàl·liques i la reproducció de la coberta original.

Característiques del Mercat Central

Interior de la remodelació del mercat. Foto: David Oliete
Interior de la remodelació del mercat. Foto: David Oliete

El Mercat Central compta amb una superfície total de 22.248 metres quadrats, dels quals  9.704 es destinen a la logística. D'aquesta manera els venedors poden disposar d'un espai on efectuar la càrrega i descàrrega de mercaderies en òptimes condicions i sense causar molèsties al veïnat.

Dels 2.505 metres quadrats que corresponen a la seva planta, 796 estan ocupats per 8 locals comercials i 40 parades, la tipologia de les quals és la següent:

  • 16 de carn, xarcuteria, aus i precuinats
  • 10 de peix i marisc
  • 8 de fruita i verdura
  • 6 de pesca salada, fruits secs, fleques o bars

Atenent a una llarga reivindicació dels comerciants i veïns de la zona, s'hi han construït un total de 330 places d'aparcament soterrades distribuïdes en dues plantes, que se sumen i estan connectades amb les 423 que ja existien sota la plaça Corsini.

Segells de reconeixement d’administració oberta