Esteu aquí: Inici Cooperació Educació per la Ciutadania Global Microcicles Ciutats defensores

Ciutats defensores

Aquest microcile està dedicat a persones que defensen els drets humans arreu del món amb l’objectiu de donar a conèixer la importància de la defensa dels drets humans i alhora la importància de defensar aquestes persones que desenvolupen una tasca sovint en contextos hostils que posen en risc la seva vida constantment.

La defensa dels drets LGBTI, el dret a la pau, l'artivisme social, la criminalització de les defensores i defensors de drets humans, la transformació social i la defensa del medi ambient són els eixos angulars d'aquest microcicle.

Karla Avelar, defensora dels drets LGTBiQ+: «En aquell moment, no sabíem ni que érem trans ni que érem subjectes de dret, ni res.»

31/03/2020

Reconeguda defensora delsdrets LGTBiQ+ a El Salvador, es va veure forçada a migrar a Suïssa després de patir amenaces, segrestos i tortures

Dimir Viana: «És important que els oprimits tinguin colors per pintar, instruments per tocar, paper per escriure poesia, escenaris i carrers per representar i ballar. Això és un dret humà.»

01/04/2020

El recorregut professional d’aquest aRtivista està marcat per la conjunció entre l’art i el compromís per la transformació social. Va néixer en una gran favela de Belo Horizonte, Brasil

Maria Sol Taule, defensa de drets civils i polítics a Filipines

02/04/2020

Quan encara era estudiant es va unir a un grup d’advocats que oferien serveis gratuïts a víctimes d’abús de drets

Victor Ochen: “El teu patiment no et dona permís per crear més patiment; t’inspira per aturar-lo”

03/04/2020

Primer ugandès i l’africà més jove en ser candidat al premi Nobel de la Pau. El 2015 va ser nominat per la seva tasca a favor de la pau i la reconciliació.

Segells de reconeixement d'administració oberta