La plaça de la Font es prepara per acollir el retorn del Seguici

Santa Tecla Tarragona

Seguint la línia encetada al 2019, ciutadania escollida per sorteig i representants del Consell Municipal d'Infants podran seguir des d'un balcó de l'Ajuntament les Tandes de Lluïment

17/09/2021

Tot a punt a la plaça de la Font per acollir, a partir de diumenge, els actes principals i tradicionals d’aquestes festes de Santa tecla. El dia 19 serà la primera cita, amb les dues Tandes de Lluïment excepcionals del Seguici Petit previstes per les 17 i 19.30 h. Dalt de l’escenari actuaran un per un tots els elements de la Santa Tecla Petita: Ball de Diables Infantil, Drac Petit, Bou Petit, Vibrieta, Griu Petit, Ball d’en Serrallonga Petit, Aligueta, Mulasseta, Cucafereta, Lleonet, Negritos Petits, Gegants Moros Petits, Gegants Vells Petits, Nanos Nous Petits, Ball de Bastons Petit de Tarragona, Ball de Pastorets Petit, Ball del Patatuf Petitet, Ball de Cercolets Petit, Ball de Bastons Petit de l’Esbart Santa Tecla, Ball de Gitanetes, Ball de Cossis Petit, Ball dels Set Pecats Capitals Petit, i la Banda Petita de la Unió Musical de Tarragona.  

Recordem que l’aforament és limitat i que les invitacions dels dos passis estan exhaurides. Tac 12, el canal Tot Tecla TV així com Tarragona Ràdio ho retransmetran en directe per fer-ho arribar a totes les llars de la ciutat. 

Amb motiu de les mesures establertes pel PROCICAT, es recorda al públic que accedeixi amb antel·ació a través dels accessos i els horaris establerts a les invitacions adquirides.  

Ciutadania i el Consell d’Infants, als balcons del Palau Municipal 

Amb l'objectiu que la festa sigui més participativa, l'Ajuntament de Tarragona posa a disposició del conjunt de la ciutadania un dels balcons del Palau Municipal, recuperant d’aquesta manera la iniciativa engegada al 2019 quan l'equip de govern va apostar per obrir encara més la festa a la ciutadania llegint el Pregó des del balcó de l'Ajuntament i oferint la possibilitat, a través de sorteig, de poder accedir als balcons del Palau Municipal durant les diades castelleres de Sant Magí i Santa Tecla.

Enguany, reprenent aquesta línia i respectant totes les mesures establertes pel PROCICAT, 19 ciutadans i ciutadanes podran optar, per sorteig, a gaudir de les Tandes de Lluïment del Seguici Popular que es duran a  terme a la plaça de la Font els dies 22 i 23.

Des d’avui mateix fins dilluns dia 20 a les 14 h, les persones empadronades a Tarragona que ho desitgin poden sol·licitar participar en un sorteig d’una invitació individual per a qualsevol de les sessions ofertades, de manera que no hi haurà opció d’escollir la sessió.  Les inscripcions es poden realitzar des de la pàgina web de l'Ajuntament, on també es poden consultar les bases completes del procediment. Les persones guanyadores del sorteig, rebran una notificació per correu electrònic.  

Per altra banda, també els membres del consell municipal d’infants podran seguir des del balcó de l’ajuntament les tandes de lluiment del seguici petit de diumenge. El Consell Municipal d’Infants és un òrgan de participació infantil, en el qual els nens i nenes de la ciutat poden exercir el seu dret, com a ciutadans que són, a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre i prendre decisions. Les seves propostes s'eleven al Consell Plenari, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris. El curs 20/21 el consell ha tingut 52 representats de 25 centres de la ciutat: 36 alumnes de primària, 14 de secundària i 2 de batxillerat.  

square_img
21/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa presenten els resultats de l'estudi sobre l'activitat castellera de Santa Tecla

Els castellers de les quatre colles de la ciutat es van sotmetre a 1.778 tests d'antígens, tots amb resultats negatius

Vegeu-ne més
square_img
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives sobre el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2021

La Santa Tecla dels retrobaments finalitza amb un balanç molt positiu

El Seguici al complert i les colles castelleres han reprès la seva activitat després de dos anys

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!