Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2022 Tarragona recupera avui la Recepció al Món de les Lletres

Tarragona recupera avui la Recepció al Món de les Lletres

Tarragona recupera avui la Recepció al Món de les Lletres

La Casa de les Lletres recull fins a 77 títols nous al seu catàleg anual de novetats literàries del Camp de Tarragona amb motiu de la Diada del Llibre
Tarragona recupera avui la Recepció al Món de les Lletres Joaquim Mallafrè.
21/04/2022

Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, la Casa Canals torna a acollir aquesta tarda a les 19 h la tradicional celebració de la Recepció al Sector de les Lletres. Enguany, l’acte, que serà presidit per la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, comptarà amb les paraules de Joaquim Mallafrè, professor universitari, membre de la secció filològica de l’IEC i traductor, entre altres, d’Ulisses, de James Joyce, obra de la qual enguany es compleix el centenari. A més, durant la recepció, alguns dels autors que presenten novetat aquest Sant Jordi llegiran un fragment de la seva obra. A la cita no hi faltaran tampoc altres escriptors i escriptores, llibreters, editors, bibliotecaris, ensenyants i altres persones i entitats del sector de les lletres que vulguin celebrar aquest retorn a la festa del llibre.  

Un catàleg amb un total de 77 novetats literàries al Camp de Tarragona  

Com cada any per aquestes dates, la Casa de les Lletres de l’Ajuntament de Tarragona, ha preparat un catàleg electrònic de novetats literàries d’autors i autores del Camp de Tarragona.   

Segons ha explicat la consellera de Cultura, Inés Solé, “aquest catàleg es realitza amb la doble funció de donar suport a la producció literària del territori, però també amb la finalitat d’oferir-ne una visió de conjunt”. Solé ha destacat que “la publicació d’aquest catàleg permet constatar la vitalitat i diversitat de l’activitat de creació literària a la ciutat de Tarragona i el seu entorn”.  

En l’edició d‘enguany, el catàleg recull un total de 77 títols. Fins a 34 són de narrativa, 17 de poesia, 1 de teatre, 7 d’infantil i juvenil, 16 de prosa de no ficció i 2 àlbums il·lustrats. Per llengües, enguany són 60 títols en català, 16 en castellà i un de trilingüe. Per autoria, els 77 títols d’enguany són de 61 autors diferents, a banda de sis títols d’autoria col·lectiva. Alguns autors han publicat més d’un títol, aquest és el cas de Nati Soler, que ha publicat tres obres; Coia Valls, n’ha publicat dues a més de la traducció d’una d’elles; també han publicat dos títols Josep Civit, Josep Gironès, Antoni Nomen i Amat Pallejà. Xavier Ferré ha publicat dues traduccions, una de poesia i una de narrativa. Per últim, Tecla Martorell ha publicat un títol nou, a més de la traducció al castellà d’un títol ja existent. Globalment, dels 77 llibres catalogats, 48 tenen autoria masculina, 23 la tenen femenina i la resta són obres escrites a quatre o sis mans; o obres que contenen textos de diferents autors.   

Les següents obres de l’edició d’enguany han obtingut prèviament un premi literari. Són les següents:   

 • El senyor Cogito, de Zbigniew Herbert, traducció de Xavier Farré. XVII Premi Jordi Domènech de traducció de poesia.   
 • Àlbum d'amors complicats, d’Isabel Olesti. I Premi de Narrativa Ciutat de Reus "Diré el que em fuig".  
 • Pells, d’Ester Enrich. XV Premi 7Lletres 2020.  
 • Si això ha de durar, d’Antoni Nomen. Premi Decàlia. Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021+1.   
 • Ja no és ahir i encara no és demà, d’Antoni Nomen. Premi Ventura Gassol 2014. 
 • Canviar de cel, d’Adrià Targa.  XIX Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot.  
 • Sense remitent, d’Aureli Trujillo. Premi Vila de Gironella 2021.   
 • La taula del nàufrag, de Josep Civit. I Premi Pont Vell de Poesia de Montblanc 2020.   
 • Aixoplucs, de Josep Civit. XVI Premi de poesia "Miquel Martí i Pol" 2021.  
 • Motor de sang, de Nati Soler. 16è Premi de poesia Antonio Matutano Vila d'Almassora.   
 • Un altre dijous de Juny, d’Alfons Cama. Premi de novel·la curta "La Verònica Cartonera 2021".   
 • I sentir-se encara amb forces, de Jesús M. Tibau. VII Premi de Narrativa Breu Ciutat d’Amposta.  
 • Llocs sense lloc, de Joan Guasch. Premi La Nunca XV.  

A part d’aquestes obres, el catàleg inclou les tres darreres edicions d’obres guardonades amb els Premis Literaris Ciutat de Tarragona:   

 • Els culpables, de Marc Quintana. 31è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler.   
 • Els sofriments del príncep Sternenhoch, de Ladislav Klíma, traducció de Judith Romeu Labayen. 17è Premi de Traducció Vidal Alcover.  
 • L’escut i altres contes, de Montserrat Morera i altres autors. 24è Premi de narrativa curta per Internet Tinet.   

A més a més, entre tots aquests llibres hi són presents la totalitat d’editorials que actuen en el nostre àmbit geogràfic: Arola editors, Cossetània edicions, Ganzell edicions, Insitu Comunicació, Lo Diable Gros, Piscina un petit oceà, Publicacions de la URV i Silva editorial.   

si esteu interessat en rebre el butlletí de La Casa de les Lletres, ho podeu demanar enviant un correu electrònic a lletres.tgna@tarragona.cat

Altres cites literàries del dia 

També avui a les 20 h, el Vestíbul del Teatre Tarragona acull la presentació del llibre Zona Zàlata, a la recerca d’una poètica pròpia, amb el qual la companyia teatral tarragonina enceta la celebració dels seus 35 anys de recorregut vital i creatiu. L’acte comptarà amb sorpreses musicals i poètiques a càrrec de la Maybe Tomorrow Band.  

Concurs #ElMeuSantJordiTGN

Per celebrar aquesta represa de la diada de Sant Jordi, des de les xarxes socials municipals es convida a tota la ciutadania a compartir la seva passió per la cultura. En concret, es fa una crida perquè totes les persones que ho desitgin publiquin a Twitter, del 21 al 25 d’abril, una recomanació d’una lectura que considerin imprescindible en la seva Diada de Sant Jordi. Pot ser una novetat, un clàssic, un llibre infantil, una novel·la o una obra de no ficció. Entre tots els participants, se sortejaran tres lots de productes culturals. 

Per participar, només cal fer una publicació a Twitter, des del 21 d’abril a les 12 h i abans del 25 d’abril a les 23.59 h. La piulada ha d’incloure una recomanació d’un llibre en qualsevol format: text, fotografia o vídeo. Per poder entrar en el sorteig, caldrà que la publicació inclogui l’etiqueta #ElMeuSantJordiTGN i que es mencioni el perfil de TGN Cultura a aquesta xarxa social.  

El dia 26 d’abril es realitzarà el sorteig entre tots els participants que hagin complert les bases.

Consulteu tota la informació del concurs #ElMeuSantJordiTGN a l'espai web de Sant Jordi.

Segells de reconeixement d'administració oberta