Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2024 Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona arriben amb rècord històric de participació en el Pin i Soler

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona arriben amb rècord històric de participació en el Pin i Soler

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona arriben amb rècord històric de participació en el Pin i Soler

La gala d'enguany se celebrarà el 18 de maig al Teatre Tarragona en un acte obert a tota la ciutadania que vol donar a conèixer més els prestigiosos premis tarragonins
Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona arriben amb rècord històric de participació en el Pin i Soler Joan Carles Borrachero
06/05/2024

Tarragona viurà el pròxim dissabte 18 de maig la Gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d’aquesta edició 2023-2024. Una convocatòria que tanca amb un rècord històric de participació en la categoria Pin i Soler, que ha rebut un total de 179 originals en la seva 34a edició. Aquesta xifra suposa 61 originals més que en l’edició 2022-2023, el que es tradueix en un augment de participació del 52% en comparació amb la darrera edició.

Pel que fa als altres premis, el 27è premi Tinet de narrativa curta per internet ha rebut un total de 250 treballs. El que ha suposat un increment de participació del 31% en comparació a la convocatòria anterior amb 59 obres més.

Finalment, el premi-beca Vidal Alcover de traducció, que enguany arriba a la seva 24a edició, es manté en la mitja habitual de participació (13), amb un petit increment de dos projectes més en comparació a l’any passat.

El gran gruix de participants en totes les categories és de la demarcació de Barcelona, tot i que enguany és remarcable l’augment de participació de la demarcació de Tarragona en el premi Tinet, en relació a les darrera edició, ja que ha passat del 18% a l’actual 24%.

Tal com ha explicat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, “estem molt contents de la resposta rebuda a aquesta convocatòria dels Premis. Des de la conselleria de Cultura treballem en donar un nou impuls i la rellevància que es mereixen uns premis amb aquestes característiques, trajectòria i nivell”.  “Els tarragonins i tarragonines hem de conèixer encara més aquest tresor literari que tenim a la ciutat. Tenim un dels concursos literaris més prestigiosos del país i els hem de donar a conèixer”, ha conclòs Ramos.

Una gala més rellevant i a la tarragonina

Aquest matí, la consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha presentat la Nit dels Premis d’enguany acompanyada pel president d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Zacarias Henar; la directora del Consorci per la Normalització Lingüística a Tarragona, Rosa Ibarz; la directora de l’Escola de Dansa Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo, Arantxa Sagardoy; i els  representant de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, Daniel Uzquiano i Adrià Cid.

Tal com ha assenyalat la consellera Ramos, “la gala d’enguany guanya rellevància i tindrà segell purament tarragoní”. Des del repertori vinculat amb Tarragona del cantautor menorquí Guiem Soldevila, passant per la col·laboració en l’espectacle de l’Escola de Dansa d’Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo i les mestres de cerimònia Júlia Abelló i Farners Rubio, dues joves actrius tarragonines. Tot aquest espectacle estarà envoltat en una escenografia inspirada en El petit príncep, a càrrec d’alumnes de joieria artística i arts aplicades al mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

L’obra El petit príncep ha estat traduïda per Anna Casassas i Figueras, qui serà guardonada, també durant la gala, amb el 3r Premi Honorífic Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció.

Anna Casassas i Figueras és una de les traductores al català més reconegudes i de més rellevància dins del panorama literari actual. Va ser guardonada amb el premi Mots Passants de la Universitat Autònoma de Barcelona  l’any 2009 per la millor traducció de l’obra francesa El manuscrit trobat a Saragossa, de Jan Potocki. El 2010 va rebre el Premi de Traducció Vidal Alcover de la Ciutat de Tarragona per la traducció El sopar de cendra, de Giordano Bruno. El 2016 va rebre el Premi Trajectòria 2016, atorgat pel Gremi d’Editors durant la Setmana del Llibre en Català. També és autora de l’assaig El ritme de la prosa (2011).

La Gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona és un acte obert a tota la ciutadania. Per assistir-hi només cal demanar invitació a través del correu de la Casa de les Lletres lletres.tgna@tarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta