Esteu aquí: Inici Educació Estudiar a TGN Música Escola de Música Notícies Notícies 2015 Participació de l'EMMT a Santa Tecla 2015

Participació de l'EMMT a Santa Tecla 2015

Participació de l'EMMT a Santa Tecla 2015

Els alumnes han viscut amb molta il·lusió els diferents actes de les festes en els quals han pogut participar
23/10/2015

Aquest curs passat, 2014-2015, vam celebrar el XXè aniversari de l’Escola Municipal de Música. En aquest aniversari també se celebrava un altre esdeveniment i era, doncs, la creació ara fa deu anys de l’Aula d’Instruments Tradicionals (AIT) i les Aules de Música als Barris.

Un dels objectius que ens vam plantejar des de bon inici fou la participació en esdeveniments culturals i musicals d’arrel tradicional, el “fer de músic”, una experiència que s’adquireix de manera vivencial al costat del mestre.

Durant aquest decenni hem participat activament en l’activitat cultural de la nostra ciutat, i no només hi hem participat sinó que, a més, hem ajudat a crear festa. Ara fa 4 anys a petició de l’AIT es va crear l’Entradeta de Músics. Aquesta activitat, a imatge i semblança de l’Entrada de Músics, és la primera activitat on s’estrenen els nostres joves instrumentistes i on es consoliden els més grans. Estem contents de constatar que la nostra iniciativa ha crescut i s’ha consolidat ampliant-ho a altres escoles, més públic assistent, i més mitjans per part de l’Ajuntament. Vàrem tenir el goig d’iniciar l’acte interpretant l’Himne Nacional “Els Segadors”, sortint del Portal del Roser en cercavila i culminar l’acte en un concert vermut a la plaça de les Cols amb les nostres tres agrupacions: grup d’acordions, grallers i timbalers i la cobla. Agrupacions formades per alumnes més experimentats que acompanyaven i esperonaven els més joves i petits intèrprets.

L’endemà, una cobla d’instruments tradicionals, representada per l’amalgama dels colors sonors de tots els instruments (acordió diatònic, sac de gemecs, tenores, gralles, flabiols i percussió) acompanyàvem en el Seguici un dels balls que tenim en gran estima, el Ball del Serrallonga petit. No cal dir que la Festa Major és un dels actes que preparem amb més il·lusió, tanta que ja tenim la mirada en la propera Santa Tecla 2016!

Segells de reconeixement d’administració oberta