Esteu aquí: Inici Medi ambient Camins de Tarragona

Camins de Tarragona

Camins de Tarragona 1

 

Us donem la benvinguda al portal de Medi Ambient. En aquest apartat trobareu informació sobre els camins de Tarragona.

Des dels seus orígens, Tarragona ha estat connectada amb els camps i els pobles propers per camins, alguns dels quals són tan vells com la mateixa ciutat. La xarxa de camins públics de Tarragona està formada per antics camins de carro, de ferradura, senderes i també altres camins més actuals. Tots els camins públics, pel fet de ser-ho, són imprescriptibles, inalienables i inembargables.

Els camins antics són els fils de la memòria. Els vells camins guarden els secrets de la història, els de la gent humil, els dels pagesos que baixaven a mercat, els de les minyones que servien en els grans masos o els xiquets que hi anaven a vendre el peix. Camins per on arribava, de matinada, el gel de les muntanyes de Prades que es feia servir per baixar febres o per preparar granissats barrejats amb aiguardent. Camins per on també van arribar els maleïts soldats francesos, per exemple.

Molts són camins humils, sense pavimentar, però que, quan plou, fan olor de terra. Camins que guarden una part important de la memòria de la ciutat. Un veritable i extraordinari patrimoni.

Logo Fons Europeus

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat