Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins Camins de Tarragona Recomanacions i bones pràctiques

Recomanacions i bones pràctiques

Camí del Mas dels Arcs
Camí del Mas dels Arcs © Rafael López-Monné

Els camins públics són espais de tothom, però no es pot fer de tot ni de qualsevol manera. Són espais regulats per normes municipals i també per lleis de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat. A continuació trobareu una llista de qüestions que val la pena tenir en compte i difondre:

  • Si voleu senyalitzar una cursa, una gimcana, una marxa, cal avisar l’Ajuntament, fent una petició a l'OMAC i posar-se d’acord en com fer-ho i responsabilitzar-se de la posterior retirada d’aquesta senyalització temporal.
  • Per a la senyalització d’itineraris permanents (amb pintura, per exemple) és imprescindible comptar amb l’autorització prèvia de l’Ajuntament.
  • La circulació motoritzada per senderes i camins de ferradura és una pràctica il·legal, prohibida per la Llei 9/1995, de 27 de juliol, d’accés motoritzat, de la Generalitat de Catalunya. La destrucció d’un antic camí —un patrimoni col·lectiu— per motius de lleure és quelcom inadmissible en una societat civilitzada. Si us plau, si sou testimonis d’aquestes pràctiques, truqueu al 112 i aviseu els Mossos d’Esquadra o els Agents Rurals fins i tot en el cas que penseu que serà molt difícil detenir els infractors. Les trucades ajuden —i molt— a posar en evidència aquest problema davant els responsables públics.
  • Els camins públics són garants dels drets constitucionals de poder circular lliurement pel nostre país i de gaudir del medi ambient. Cal defensar-los amb energia i determinació. Alhora però, cal ser molt respectuosos amb la propietat d’altri. La major part dels espais rústics del terme de Tarragona són propietat privada i cal respectar-la al màxim. A més, no tots els camins són públics, n’hi ha de privats oberts per particulars a l’interior de les seves finques.

Per qualsevol dubte, truque-nos al Telèfon Verd: 977 296-222 o envieu-nos un correu a mediambient@tarragona.cat

Logo Fons Europeus

 

Segells de reconeixement d'administració oberta