Esteu aquí: Inici Medi ambient Espais verds Espais i parcs naturals Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Parc Ecohistòric del Pont del Diable

« Febrer 2020 »
Febrer
DlDtDcDjDvDsDg
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Pont del Diable 01El Parc Ecohistòric del Pont del Diable és un espai mediterrani, un indret de trobada, de contemplació, de gaudi, de reconciliació entre l’urbà i la natura, els barris i la ciutat, la història i el futur.

La finca acull les restes del què va ser un jardí dissenyat i executat per l’il·lustre enginyer de monts tarragoní Rafael Puig i Valls.

Tant per la seva proximitat a la ciutat, com per la presència d’un monument d’interès universal com és l’Aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com el Pont del Diable, així com pel caràcter forestal de la finca, sempre ha estat un referent per als ciutadans de Tarragona.

Germans Puig i Valls

A finals del segle XIX i començament del segle XX les actuacions de la família Puig i Valls, antics propietaris, van donar forma a un jardí romàntic inspirat en els jardins anglesos de l’època. L’heura n'és una de les plantes protagonistes, ja que una de les essències dels jardins romàntics és la utilització d'espècies vegetals que no fan flor i amb un domini clar del verd, espècies perennes, la creació de racons i/o amagatalls, itineraris per passejar.

La restauració d’aquest jardí recupera l’antiga configuració dels camins, estructures de pedra i elements esculturals, alguns dels quals han Pont del Diable planolarribat als nostres dies força malmesos.

Com a jardins romàntics de referència i època, també podem gaudir del Parc Samà i de Torreblanca a Sant Just Desver.

Dades d'interès

AdreçaPont del Diable
Visites guiades i activitats: #ViuelPontdelDiable
Transport públic: Consulteu la ruta més adequada amb el planificador de viatges de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

Serveis

• Punt d'aigua
• Zona de pic-nic
• Zona de bosc natural
• Itineraris senyalitzats
• Vistes panoràmiques
Vistites guiades i activitats

 


Galeria d'imatges

Pont del Diable 01Pont del Diable 02Parc Pont del Diable 03Pont del Diable 05Pont del Diable 06

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat

carregant