Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Espais verds i camins Espais i parcs naturals Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Pont del Diable 01El Parc Ecohistòric del Pont del Diable és un espai mediterrani, un indret de trobada, de contemplació, de gaudi, de reconciliació entre l’urbà i la natura, els barris i la ciutat, la història i el futur.

La finca acull les restes del que va ser un jardí dissenyat i executat per l’il·lustre enginyer tarragoní Rafael Puig i Valls.

Tant per la seva proximitat a la ciutat, com per la presència d’un monument d’interès universal com és l’Aqüeducte de les Ferreres, conegut popularment com el Pont del Diable, així com pel caràcter forestal de la finca, sempre ha estat un referent per als ciutadans de Tarragona.

A finals del segle XIX i començament del segle XX les actuacions de la família Puig i Valls, antics propietaris, van donar forma a un jardí romàntic inspirat en els jardins anglesos de l’època. L’heura n'és una de les plantes protagonistes, ja que una de les essències dels jardins romàntics és la utilització d'espècies vegetals que no fan flor i amb un domini clar del verd, espècies perennes, la creació de racons i/o amagatalls, itineraris per passejar.

La restauració d’aquest jardí recupera l’antiga configuració dels camins, estructures de pedra i elements esculturals, alguns dels quals han arribat als nostres dies força malmesos.

Pont del Diable planol

Com a jardins romàntics de referència i època, també podem gaudir del Parc Samà i de Torreblanca a Sant Just Desver.

Dades d'interès

AdreçaPont del Diable
Transport públic: Consulteu la ruta més adequada amb el planificador de viatges de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

Serveis

Segells de reconeixement d'administració oberta