Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2011 Dilluns es posa en marxa el nou sistema de deixalleries mòbils

Dilluns es posa en marxa el nou sistema de deixalleries mòbils

Dilluns es posa en marxa el nou sistema de deixalleries mòbils

Se simplifiquen els horaris de recollida i a partir d’ara cada zona tindrà un dia de la setmana assignat
Dilluns es posa en marxa el nou sistema de deixalleries mòbils Posada en funcionament nova deixalleria mòbil
29/07/2011

A partir del proper dilluns 1 d’agost l’Ajuntament de Tarragona posa en marxa el nou sistema de recollida de deixalleries mòbils. Com a principal novetat, s’incorpora un nou contenidor de deixalleries mòbil, que se suma als quatre que ja estaven en funcionament a la ciutat i que incorpora una tecnologia avançada i didàctica de la gestió dels residus. A més, s’han simplificat els horaris de recollida, de tal manera que ara cada zona tindrà un dia de la setmana assignat per a la ubicació i utilització de la deixalleria mòbil. Així mateix, l’Ajuntament ha repartit tríptics informatius que detallen tant els punts de recollida com el nou calendari.

Les principals novetats de les deixalleries mòbils són:

  • L’increment de recursos: 5 unitats dedicades permanentment i noves localitzacions per apropar aquest servei a la ciutadania.
  • Un nou sistema de senyalització permanent per facilitar el coneixement del servei per part de la ciutadania.
  • Inclusió als circuits de deixalleria de les escoles de Tarragona.
  • Les unitats comptaran amb Educadors Ambientals.

Obertes de 8 del matí a 20 h del vespre, les deixalleries mòbils constitueixen un element de suport a la deixalleria fixa del Polígon Riu Clar que permeten al ciutadà l’aportació en petites quantitats de residus municipals voluminosos (mobles, electrodomèstics, etc) i especials (pintures, dissolvents, bateries, oli usat, etc), vegetals, runes, així com altres fraccions que es poden recollir selectivament i aprofitar.

La recollida selectiva a la ciutat es completa amb el Telèfon Verd (977 296 222), una línia oberta al ciutadà per concertar la recollida domiciliària d’aquells residus més voluminosos i difícils de portar fins a la deixalleria fixa o mòbil, com ara mobles vells, frigorífics, etc.

Aquest nou impuls en la recollida selectiva a través de deixalleries mòbils s’emmarca dins l’actuació de millora de la neteja pública que l’Ajuntament està duent a terme en els darrers mesos. Cal recordar, en aquest sentit, que la ciutat compta amb nous contenidors de superfície que agrupen les 5 fraccions de recollida selectiva i que s’ha renovat la flota de vehicles de neteja amb 117 camions, cotxes i ciclomotors nous.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta