Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2011 La Guàrdia Urbana denuncia 91 propietaris de gossos en el marc de la campanya "No m'avergonyeixis. Recull-la!" per acabar amb els excrements de gossos

La Guàrdia Urbana denuncia 91 propietaris de gossos en el marc de la campanya "No m'avergonyeixis. Recull-la!" per acabar amb els excrements de gossos

La Guàrdia Urbana denuncia 91 propietaris de gossos en el marc de la campanya "No m'avergonyeixis. Recull-la!" per acabar amb els excrements de gossos

A la ciutat ja hi ha instal·lats onze espais específics per a gossos i n’hi ha 14 més a punt de fer-se
La Guàrdia Urbana denuncia 91 propietaris de gossos en el marc de la campanya "No m'avergonyeixis. Recull-la!" per acabar amb els excrements de gossos El regidor de manteniment, Antonio Rodríguez (esq.), l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros (centre); i el tinent d'alcalde de mobilitat, Carles Castillo (dreta)
26/04/2011

Fa tres setmanes i mitja es va posar en marxa la campanya “No m’avergonyeixis. Recull-la!” que consisteix en conscienciar els propietaris de gossos perquè recullin els excrements dels seus animals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és solucionar una queixa generalitzada que és la presència de tifes a la via pública. Des de la posada en marxa d’aquesta campanya, els agents de la Guàrdia Urbana han denunciat a 91 propietaris. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat de forma molt positiva els resultats de la campanya. “Hi ha hagut molta col·laboració ciutadana i jo puntuaria la campanya amb un notable alt; fregarem l’excel·lent mantenint la pressió per sancionar aquest tipus de conductes incíviques”, ha remarcat l’alcalde. “La Guàrdia Urbana ha invertit més de 135 hores de vigilància d’uniforme i de paisà i continuarem en aquesta línia perquè els resultats són bons”

Pel que fa a la neteja, l’Ajuntament també ha intensificat la neteja a jardins com el Parc de la Ciutat, Francolí, piscina del Serrallo, Camp de Mart, Saavedra i els tres jardins de la Vall de l’Arrabassada. En aquest sentit, a Tarragona hi ha instal·lats onze espais específics per a gossos i n’hi ha 14 més a punt de fer-se. “L’objectiu és que tots els barris de la ciutat tinguin espais per a gossos”, ha avançat l’alcalde.

Les zones de la ciutat on s’han posat més denúncies per no recollir les deposicions dels gossos són:

 1. Parc del Francolí (ciutat)
 2. Avinguda Marques de Montoliu (ciutat)
 3. Carrer Mora d’Ebre (La Granja)
 4. Carrer Vint (Bonavista)
 5. Riu Fluvià (Torreforta)
 6. Riu Llobregat (Campclar)
 7. Bloc Sant Jordi (Sant Pere i Sant Pau)
 8. Bloc Miramar (Sant Pere i Sant Pau)
 9. Avinguda dels Pins (sant Salvador)

Les motos que treballen en la recollida d’excrements treballen a tots els carres on es detecta que hi ha més quantitat d’excrements. Entre ells figuren: Caputxins, Sevilla, Sant Antoni Maria Claret, Ritort i Faust, Rambla Vells, Joaquima de Vedruna, av. Catalunya, Part Alta, c. Girona, pl. Verdaguer i Part Baixa.

Objectiu de la campanya

Per a facilitar la convivència harmònica entre animals de companyia i els ciutadans és necessari que la ciutadania entengui la importància de mantenir unes pautes mínimes de comportament que permetin una convivència basada amb el respecte als altres, als objectes públics i a l'entorn urbà. Aquesta és la filosofia que inspira la campanya “No m’avergonyeixis. Recull-la!” i, per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Tarragona han proliferat les actuacions dirigides a la tinença responsable d'animals de companyia. L’última campanya engegada dirigida a frenar els actes incívics com és la proliferació de tifes al carrer té per objectiu:

 1. Sensibilitzar als propietaris de gossos sobre la necessitat d'adoptar comportaments cívics respecte a la tinença d'animals de companyia.
 2. Fomentar hàbits de conducta per millorar la convivència amb els altres ciutadans.
 3. Fer complir als propietaris d'aquest animals les obligacions legals.
 4. Informar que a partir del 2010 no hi ha taxa pelcens de gossos, és gratuït i obligatori.

La Guàrdia Urbana va engegar la campanya amb el repartiment d’informació. En aquest sentit, han repartit díptics al centres veterinaris del terme municipal; a les botigues de consumibles pels animals del terme municipal; i repartiment a la via pública, en la seva programació de rutes, als posseïdors de gossos que es trobin. La Guàrdia Urbana també ha repartit informació a les associacions de veïns, centres cívics, Llars de Jubilats, i altres entitats municipals. Finalment, també s’han repartit díptics a la via pública, en la seva programació de rutes, als posseïdors de gossos que es trobin i establiments comercials, així com al col·legi oficial d’administradors de finques. També es facilitarà amb suport digital a l’objecte que li enviïn a tots els seus col·legiats, i que aleshores, aquests ho reenviïn a totes les comunitats que administren.

Els educadors ambientals de la Part Alta també i de Campclar han intensificat la informació.

La Guàrdia Urbana ha realitzat quatre campanyes a l’objecte de detectar infraccions en matèria de gossos, amb especial incidència sobre els que porten els gossos sense lligar i els que no recullen les deposicions. L'estratègia ha estat la de dur-les a terme sense uniformitat policial, per tal de possibilitar la detecció d’aquestes dues infraccions.

Els parcs, places i jardins de la ciutat són els punts principals on la Guàrdia Urbana ha d'intensificar la vigilància per evitar conductes incíviques d'alguns propietaris de gossos i altres animals de companyia que poden actuar sense el respecte necessari per la convivència a la nostra ciutat. Però també s’afegiran tots aquells indrets o zones que han informat per part de les AAVV o de forma individual per part del ciutadà.

Segells de reconeixement d’administració oberta