Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2012 Valoració del nou sistema de recollida de residus de la Part Alta.

Valoració del nou sistema de recollida de residus de la Part Alta.

Valoració del nou sistema de recollida de residus de la Part Alta.

Durant aquestes dues primeres setmanes, un equip d’educadors ambientals i tècnics de l’Ajuntament han estat realitzant un seguiment diari del funcionament d’aquest nou servei per tal de detectar possibles problemes o incidències.
12/07/2012

 

El passat dilluns 25 de juny es va posar en marxa el nou sistema de recollida de residus domèstics a la Part Alta. Es van substituir els contenidors fixes per contenidors nous més adequats a l’entorn patrimonial i es van substituir els contenidors mòbils per un model de papereres de rebuig i orgànica, també mòbils i amb menys impacte visual.

Fins ara s’han detectat 2 punts de papereres mòbils insuficients: el punt del carrer Riudecols amb carrer Abat, i el del carrer Destral amb carrer Cuirateries. En ambdós punts ja s’hi ha afegit una paperera més de rebuig. La setmana passada també es van poder col·locar les papereres del carrer Enrajolat, que no s’havien col·locat per les obres d’adequació del paviment d’aquest carrer. També s’ha augmentat la capacitat de recollida de rebuig a les àrees de contenidors fixes de la Plaça de la Font i de la Plaça de les Peixateries Velles.

Durant les dues setmanes de seguiment es van detectar problemes amb la bossa de les papereres mòbils de matèria orgànica, les quals no eren prou resistents i en alguns casos queien del suport de la paperera. Aquest problema ja s’ha resolt. També s’estan estudiant millores a les zones dels carrers Comte i Escribanies Velles i la Plaça de les Peixateries Velles.

El conseller d’Espais Públics, Antonio Rodríguez, destaca que “des de l’Ajuntament es continuarà realitzant el seguiment necessari per tal de detectar els problemes i solucionar-los”. No obstant això, assegura “que el bon funcionament d’aquest sistema va lligat al bon funcionament del servei de recollida comercial de vidre, cartró i matèria orgànica de la Part Alta, ja que si els comerciants i restauradors utilitzen les papereres, aquestes sempre seran insuficients”. En aquest sentit, el conseller recorda als restauradors que han de llençar el rebuig i envasos als contenidors fixes i no a les papereres.

Segells de reconeixement d’administració oberta