Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2013 La Conselleria de Neteja Pública presenta una màquina lleva xiclets

La Conselleria de Neteja Pública presenta una màquina lleva xiclets

La Conselleria de Neteja Pública presenta una màquina lleva xiclets

En una jornada de feina, pot netejar una superfície de 300 m2.
La Conselleria de Neteja Pública presenta una màquina lleva xiclets Foto: Mauri Fernández
14/10/2013

 

Aquest matí s’ha presentat la màquina lleva xiclets, específicament dissenyada per eliminar i netejar les restes de xiclets a la via pública i al mobiliari urbà. El conseller de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Sanahujes, ha assistit a la demostració del funcionament i eficàcia d’aquesta màquina que utilitza un mètode molt efectiu i totalment ecològic per fer la neteja dels carrers.

La màquina lleva xiclets projecta vapor mitjançant una llança, escalfant durant dos segons el xiclet. Tot seguit, es projecten unes gotes del producte eliminador. Finalment l’operari frega lleugerament el xiclet amb el raspall que incorpora l’extrem de la llança. L’aparell és altament eficaç, amb una jornada de vuit hores de feina, es pot arribar a netejar fins a 300 m2, amb un consum d’uns 25 litres d’aigua. Neteja una quantitat entre 6 i 10 xiclets cada minut, això segons la qualitat del paviment (porus, arrugues, dibuixos etc.). La intenció és fer una neteja gradual i periòdica de cada zona afectada.

“Des de l’Ajuntament posem tots els mitjans per tenir la ciutat neta i prego a les persones que mengen xiclet habitualment, que el llencin a la paperera. Les taques de xiclet causen una mala impressió, Tarragona és una ciutat molt transitada tant per turistes com per visitants. La manera més efectiva i econòmica per tenir-la neta és no embrutar-la”, demana Joan Sanahujes, conseller de Neteja Pública de Tarragona.

La inversió anirà a càrrec de l’empresa concessionària de la neteja pública.

Segells de reconeixement d'administració oberta