Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2013 L'Ajuntament vol millorar la recollida selectiva comercial de la Part Alta i el Serrallo

L'Ajuntament vol millorar la recollida selectiva comercial de la Part Alta i el Serrallo

L'Ajuntament vol millorar la recollida selectiva comercial de la Part Alta i el Serrallo

Per aquest motiu el servei municipal de neteja pública posarà cadenats als contenidors específics per als bars i restaurants.
28/10/2013

La Part Alta i el Serrallo són dos barris emblemàtics de la ciutat, amb una alta concentració d'establiments de restauració, la qual cosa implica mesures específiques a l’hora de procedir a la recollida de residus. Cada establiment de restauració disposa d’un contenidor, i els propietaris o treballadors són els responsables de treure'l i entrar-lo a l'hora establerta.

El Servei Municipal de Neteja Pública ha detectat, des del principi de l'aplicació del nou sistema de recollida comercial, que alguns veïns incívics llencen la seva bossa de brossa dins els contenidors dels restaurants.

Aquesta conducta dificulta l’eficiència del servei: diàriament es troben bosses d’escombraries de ciutadans dins els contenidors d’ús exclusiu pels restaurants com si fossin les papereres mòbils, els contenidors fixes o les papereres de la via pública, deixant qualsevol tipus de residus o bossa dins. Aquestes males conductes dificulten i perjudiquen el servei de recollida, augmenten els impropis, i molesta els restauradors i als vianants.

Per tal de solucionar aquest problema, el Servei Municipal de Neteja Pública posarà un cadenat als contenidors de recollida comercial de vidre i matèria orgànica, de manera que els únics que podran obrir i tancar els contenidors seran els mateixos restauradors i el servei de recollida.

La instal·lació dels cadenats es farà efectiva aquesta setmana, del dimarts 29 al dijous 31 d’octubre, en horari comercial.

Segells de reconeixement d'administració oberta