Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2013 Tarragona implantarà un nou servei de recollida d'oli per a les escoles i llars de jubilats

Tarragona implantarà un nou servei de recollida d'oli per a les escoles i llars de jubilats

Tarragona implantarà un nou servei de recollida d'oli per a les escoles i llars de jubilats

El servei és pioner, i l'empresa encarregada de gestionar-lo contractarà persones amb risc d'exclusió social.
18/11/2013

Tarragona serà la primera capital de província a posar en marxa un nou servei de recollida d’oli domèstic vegetal a les escoles, llars de jubilats i associacions de veïns. L’empresa encarregada de gestionar el servei farà un taller explicatiu amb els alumnes de P3, P4, P5 i primària de les escoles que s’hi vulguin adherir i amb les llars de jubilats i associacions de veïns.

El funcionament del servei serà el següent:

  • Es lliurarà un envàs buit a cada alumne/persona interessada de les llars de jubilats o associacions de veïns (AAVV) per a què l’ompli amb l’oli usat de casa.
  • Quan tingui l’envàs ple el podrà portar a l’escola, llar de jubilats o AAVV i canviar-lo per un envàs buit i net.
  • Els envasos plens d’oli seran recollits dels centres adherits per una persona amb risc d’exclusió social, contractada per a portar a terme aquesta tasca, que els durà a la planta de tractament.
  • L’oli usat, un cop tractat, es farà servir com a matèria primera per a fer biodièsel.

 

Amb aquest projecte a més de contribuir a respectar el medi ambient (cal tenir en compte que amb un litre d’oli es poden contaminar fins a 1.000 litres d’aigua), també es treballa en el vessant social, amb la reinserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

El passat dijous dia 14 de novembre, el departament de Neteja pública, junt amb les empreses REAGRA i FCC S.A., van presentar el nou servei als directors de les escoles de Tarragona. En els pròxims dies es farà la presentació del nou servei a les associacions de veïns i llars de jubilats. La previsió és que a finals del mes de gener tots els interessats ja puguin gaudir d’aquest servei.

Segells de reconeixement d'administració oberta