Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2014 La Part Alta aconsegueix disminuir sensiblement els residus incontrolats

La Part Alta aconsegueix disminuir sensiblement els residus incontrolats

La Part Alta aconsegueix disminuir sensiblement els residus incontrolats

De 1095 tones a l’any es passaria a 295 tones
18/02/2014

La Part Alta de Tarragona és una de les zones més turístiques i d’interès històric i patrimonial de la ciutat i és per això que rep, durant tot l'any, molta afluència de visitants ja sigui tarragonins o turistes. Atesa la idiosincràsia d’un dels barris més antics d’Europa s'ha de tenir una especial cura per tal que no s'acumulin residus de tipus incontrolats, la majoria llençats a la via pública i fora de les papereres mòbils.

“Abans de la campanya iniciada per aquest motiu es recollien uns 3.000 kg al dia, per tant, la incidència en aquesta zona de la ciutat ha estat molt positiva. Fins ara s’han informat de manera personalitzada a més de 2.300 ciutadans i comerciants, però encara hi ha un petit nombre de persones incíviques”, diu la tinent d’alcalde i regidora de la Part Alta, Begoña Floría.

Gràcies a l’esforç conjunt de la ciutadania i l’Ajuntament, l’incivisme ha minvat progressivament, segons mostra aquesta comparativa:

 

Residus incontrolats

Quilograms dia

Tones any

Abans de 2014

3000

1095

2014

800

295, si seguís aquesta tònica


Això suposarà una inversió de 80.000 euros l’any 2014, si se seguís aquesta tònica. També significa que s’ha de destinar un vehicle motoritzat al matí, un a la tarda i un altre a la nit, amb els seus corresponents conductors. Diners i recursos que es podrien destinar a una altra cosa. Els 18 punts crítics s’han reduït a 7, sent les hores de nit el moment àlgid dels infractors.

L’Ordenança General de Convivència ciutadana i ús dels espais públics de la ciutat de Tarragona determina que la brossa i les deixalles s’han de dipositar en els contenidors corresponents, contingudes en bosses homologades que evitin la seva dispersió, i en l’horari fixat per l’Ajuntament.

Segells de reconeixement d’administració oberta