Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2014 Resultats de la campanya de foment de la recollida selectiva d'Ecoembes i Ecovidrio

Resultats de la campanya de foment de la recollida selectiva d'Ecoembes i Ecovidrio

Resultats de la campanya de foment de la recollida selectiva d'Ecoembes i Ecovidrio

Milers de llars dels barris de ponent han rebut informació de sis educadors/res ambientals
17/06/2014

 

Des del passat mes de febrer i fins a la primera setmana de juny, l’Ajuntament ha portat a terme una campanya per millorar la recollida selectiva especialment del paper i cartó, els envasos i el vidre als barris de Torreforta, La Granja, Riuclar i Icomar. “Aquesta campanya ha estat possible amb les aportacions econòmiques dels sistemes integrats de gestió, Ecoembes i Ecovidrio”, afirma el regidor de neteja pública de l’Ajuntament de Tarragona, Joan Sanahujes, que ha afegit “amb la col·laboració dels veïns i la voluntat del govern municipal la recollida selectiva ha de millorar sensiblement”

La campanya constava d’un servei d’informació format per sis educadors/res ambientals que han visitat porta per porta tots els habitatges dels barris esmentats. L’objectiu de les visites ha estat informar els ciutadans de com han de fer la recollida selectiva correctament, resoldre dubtes concrets que poguessin tenir i facilitar l'equip de reciclatge als ciutadans.

El servei d’informació ha visitat les 6.565 llars dels barris de Torreforta, la Granja, Riuclar i Icomar, realitzant un total de 13.130 visites repartides amb tres tandes.

S’ha proporcionat informació i lliurat el material a un 53% dels habitatges, per la qual cosa, s’ha repartit l'equipament de reciclatge a 3.479 ciutadans.

Finalment, podem dir que el servei d’informació ha tingut una repercussió positiva en els índexs de recollida selectiva, ja que es pot apreciar una millora en aquest aspecte. Als barris objecte de la campanya es calcula un augment de la recollida selectiva d’envasos, vidre i paper i cartó del 5% i una reducció notable, d'aproximadament del 15%, dels residus impropis en aquests contenidors.

Segells de reconeixement d’administració oberta