Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2014 Retirada d'embarcacions abandonades a la platja de la Móra

Retirada d'embarcacions abandonades a la platja de la Móra

Retirada d'embarcacions abandonades a la platja de la Móra

Les barques retirades no eren aptes per a la navegació i eren susceptibles de provocar danys als banyistes.
06/08/2014

 

Les barques retirades presentaven evidents símptomes d’abandonament per part dels seus propietaris i desperfectes perillosos per la seguretat dels usuaris de les platges.

Concretament es van retirar les embarcacions que estaven varades a la platja, al lateral, i davant de les instal·lacions del servei de salvament de la Creu Roja, en evident estat de deixadesa i que no eren aptes per a la navegació atès els desperfectes visibles, susceptibles de provocar danys al públic.

Posteriorment, la resta d’embarcacions varades des de fa un any, però sense desperfectes ni perill per als usuaris de les platges, es van recollir al lateral de les instal·lacions de la Creu Roja, per evitar la dispersió i l’ocupació desproporcionada de la zona de platja.

“Hem de garantir la seguretat i la comoditat dels usuaris de la platja, les embarcacions retirades de la platja de la Móra es van traslladar a les instal·lacions municipals del dipòsit de material que es troba en el polígon de les Gavarres”, ha dit Victòria Pelegrin, Tinent d’Alcalde de Domini Públic.

Així, es van mantenir al lloc dotze embarcacions i dues taules de windsurf, una de les quals es va dipositar després del 9 de juliol de 2014, precisament després de la col·locació dels adhesius informatius sobre la infracció (en aquest cas se li ha notificat al propietari).

Delimitar l'espai

“Estem en contacte amb l’AAVV de la Mora, per la identificació dels propietaris de les embarcacions restants. Acabarem d’ordenar aquesta avarada a la platja definint un espai d’ocupació que s’incorporarà al pla d’usos”, ha afegit Pelegrin.

La delimitació d’aquest espai serà compatible amb el canal de servei que necessita Creu Roja i amb la resta d’activitats que es realitzen a la platja. El president de l’Associació de Veïns de la Móra va manifestar el seu acord en què es retirin les embarcacions que puguin causar danys a les persones.

Segells de reconeixement d’administració oberta