Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2015 Avui comença la poda dels plataners de l’antiga Carretera de València que s’allargarà fins divendres

Avui comença la poda dels plataners de l’antiga Carretera de València que s’allargarà fins divendres

Avui comença la poda dels plataners de l’antiga Carretera de València que s’allargarà fins divendres

La Brigada Municipal ha establert uns criteris de poda naturalitzada, donat que són arbres catalogats
07/04/2015

 

Aquest matí la Brigada Municipal, en col·laboració amb la Demarcació de Carreteres de l’Estat, han començat les tasques de poda dels plataners de la Carretera Vella de València, en el seu tram des de la rotonda del tanatori fins a l’encreuament amb el barri d’Icomar, uns treballs que s’allargaran fins divendres.

Els plataners, que no es podaven des de l’any 1999, estan catalogats dins el Catàleg Municipal d’Arbres Singulars i Monumentals de l’Ajuntament de Tarragona i per això la Brigada Municipal ha establert uns criteris de poda no invasiva amb l’arbre per mantenir la seva estructura natural i la seva monumentalitat. El que es farà és netejar les branques per sota de la creu de l’arbre, sense mutilar-lo, de manera que es netegi i es sanegi l’estructura del plataner, donat que són arbres monumentals amb un gran valor històric i ornamental que formen part del paisatge natural de la ciutat.


Ivana Martínez, consellera d’Espais Públics, ha explicat que es fa aquest tipus de poda “per minimitzar l’aparició de podridures a la fusta que farien escurçar la vida de l’arbre i incrementarien el risc de trencament de branques en un breu període de temps”. Des de la Conselleria, s’estan sumant esforços per millorar les entrades de la ciutat.

Segells de reconeixement d’administració oberta