Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2015 Cada dia s’omplen entre un i dos camions amb una capacitat de 7 tones d’andròmines incontrolades

Cada dia s’omplen entre un i dos camions amb una capacitat de 7 tones d’andròmines incontrolades

Cada dia s’omplen entre un i dos camions amb una capacitat de 7 tones d’andròmines incontrolades

Els mobles o objectes que es vulguin llançar s’han de portar a la deixalleria o s’han d’entregar al servei de recollida que l'Ajuntament posa a disposició dels usuaris. Abandonar-los a la via pública pot ser motiu de sanció
28/10/2015

La recollida de mobles incontrolats és una realitat potser desapercebuda per molts tarragonins que fa que la imatge de la ciutat sigui cada matí molt desordenada i bruta. De fet, hi ha la tendència de deixar els mobles al costat dels contenidors, fet que obliga que cada dia, des de les sis del matí, dos camions passin per la ciutat a fer voltes per mirar de detectar-los i retirar-los de la via pública.

Aquesta retirada omple cada dia entre un i dos camions amb capacitat per a 7000 Kg aproximadament tot i que finalment el conjunt d’andròmines acostuma a pesar entre 3 i 4 tones. Les rutes són constants, però poden variar segons els avisos dels mateixos treballadors o dels ciutadans. Una vegada omplert el primer camió, l’equip es dirigeix a la deixalleria on descarreguen i separen selectivament totes les andròmines trobades segons el seu material. Un procés físic i dur que necessita aproximadament una hora. En acabar tornen a la ruta prevista per seguir omplint de nou el camió amb la sorpresa que, allà per on ja havien passat, moltes vegades tornen a haver-hi andròmines.

Segons l’ordenança general de convivència ciutadana, dipositar o abandonar residus voluminosos a la via pública està prohibit sota la possibilitat de sanció per falta lleu o greu segons la quantitat de residus generats.

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’ofereix durant tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres), el servei de recollida d’objectes voluminosos a domicili. Només cal que truqueu al Telèfon Verd 977 296 222. És una recollida que es fa entre les 20 h i de 22 h de manera gratuïta, no té llista d’espera i serveix per a millorar la imatge de la ciutat.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta