Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2015 La campanya 'Separa bé l’orgànica' segueix informant i repartint l'equip de reciclatge a les llars tarragonines

La campanya 'Separa bé l’orgànica' segueix informant i repartint l'equip de reciclatge a les llars tarragonines

La campanya 'Separa bé l’orgànica' segueix informant i repartint l'equip de reciclatge a les llars tarragonines

13/04/2015

Durant la setmana del 30 de març a l’1 d’abril, els tècnics de la campanya “Separa bé l’orgànica” van visitar, amb una dedicació de 229 hores, 1351 llars tarragonines, de les quals 448 han estat informades sobre la campanya i se’ls ha facilitat l'equip de reciclatge. Aquestes llars representen el 33,16% de les visites realitzades.

Els veïns i veïnes d’aquestes zones, a més de rebre l'equip de reciclatge, també van poder conèixer els diferents serveis que ofereix l’Ajuntament en matèria de residus i van poder aclarir dubtes concrets d’on llençar alguns residus domèstics. En aquelles llars on no s’ha pogut contactar amb ningú, s’ha pres nota de l’adreça per tal de realitzar una segona visita.

A més, el 31 de març es va instal·lar el punt informatiu a l’Av. Francesc Macià, per tal que els ciutadans i ciutadanes que no eren a casa poguessin informar-se i rebre l'equip de reciclatge. Un total de 95 persones van passar pel punt informatiu.

Separa bé l'orgànica - Francesc Macià

D'altra banda, durant la setmana es van realitzar també visites a comerços, per tal de conscienciar-los de la importància del reciclatge de la matèria orgànica i de la resta de residus. Amb aquest objectiu, els tècnics de la campanya van visitar 20 comerços.

L'equip de reciclatge que es proporciona als ciutadans en aquesta campanya consta del cubell domèstic per a l’orgànica, bossa compostable de mostra, bosses de ràfia reutilitzables per als envasos, vidre i paper i cartró, díptic de la campanya i un imant recordatori de les diferents fraccions.

Aquesta campanya, pretén augmentar la quantitat de recollida selectiva de l’orgànica, reduir el percentatge d’impropis de la matèria orgànica, informar amb èxit els veïns del centre de la ciutat i resoldre dubtes i preguntes sobre la gestió dels residus a Tarragona. La campanya tindrà una durada de 5 mesos, de març a juliol, durant els quals 8 educadors ambientals realitzaran 34.000 visites porta a porta a domicilis, 200 a comerços, i es col·locaran 12 punts informatius als carrers, al costat de les deixalleries mòbils, i es farà un seguiment en línia.

Separa bé l'orgànica - Tècnics

Segells de reconeixement d’administració oberta