Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2016 La campanya "Em comprometo amb Tarragona" inicia una segona fase pel civisme dels propietaris d'animals

La campanya "Em comprometo amb Tarragona" inicia una segona fase pel civisme dels propietaris d'animals

La campanya "Em comprometo amb Tarragona" inicia una segona fase pel civisme dels propietaris d'animals

L'Ajuntament multarà els infractors de l'ordenança sobre convivència que no recullin els excrements dels seus gossos
07/11/2016

La campanya pel foment del civisme "Em comprometo amb Tarragona" inicia una segona fase destinada a les persones propietàries de gossos que no recullen els excrements a la via pública.

Des d'avui, 7 de novembre, equips d'informadors tornaran al carrer recorrent els punts calents i facilitant als propietaris de gossos informació referent a la campanya, de l'existència d'espais habilitats per a gossos, del cost de l'incivisme, de l'existència d'una ordenança sobre convivència i de l'import de les sancions per no complir les referents a la tinença d'animals i la seva cura.

A aquesta tasca informativa, s'hi afegiran detectius privats que s'encarregaran de localitzar la persona incívica i denunciar-la per l'incompliment de l'ordenança que obliga als propietaris de gossos a recollir-ne els excrements.

La tasca dels detectius privats consistirà a detectar la persona que no recull els excrements i recopilar imatges on quedi reflectit el dia, lloc i hora de la infracció. Des de Neteja Pública s'elaborarà un informe de verificació dels fets i es tramitarà el procediment sancionador mitjançant Base de la Diputació de Tarragona.

La consellera de Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, ha explicat que "tot i que la campanya ha estat molt ben acollida entre els propietaris d'animals que aprecien que es reconeguin les bones actituds i la immensa majoria de les persones que tenen gossos en recullen els seus excrements, encara hi ha una minoria que no ho fa"; i ha afegit: "Tot i les campanyes informatives i els dispositius de la Guàrdia Urbana, continua havent-hi caques al carrer amb la consegüent molèstia i insalubritat per tots els que convivim a la ciutat, i detectar l'incívic in fraganti és complicat. Per això, la figura del detectiu privat ens permetrà detectar i sancionar els propietaris incívics". Martínez ha destacat que "el civisme és una qüestió de bons hàbits i de cura de l'espai públic, tots en som responsables".

"Em comprometo amb Tarragona" és una campanya institucional de llarga durada pel foment del civisme i la cura i el manteniment de l'espai públic. Es presenta amb un to positiu i afavoreix les accions cíviques i reconeix les bones pràctiques individuals, que sumades esdevenen un gran valor col·lectiu i un gest de compromís amb la ciutat. Al juny es va iniciar la primera fase amb les següents accions:

 

  • 13 cartells informatius als pipicans
  • 60 cartells a carrers
  • 25 nous aparcagossos
  • 5.000 fulletons informatius
  • 1.000 gossos compten amb la xapa "Compromès amb Tarragona"
  • 1.000 portabosses s'han repartit entre els propietaris

 

Pàgina de la campanya

Segells de reconeixement d’administració oberta