Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2016 La consellera de Medi Ambient i Neteja fa una crida al civisme per evitar abocadors il·legals

La consellera de Medi Ambient i Neteja fa una crida al civisme per evitar abocadors il·legals

La consellera de Medi Ambient i Neteja fa una crida al civisme per evitar abocadors il·legals

Ivana Martínez s’ha reunit amb el grup de tuitaires #tgnTT, sensibilitzats per aquest problema.
La consellera de Medi Ambient i Neteja fa una crida al civisme per evitar abocadors il·legals Imatge denúncia captada al Llorito per @HelleKettner que va generar la mobilització a les xarxes.
11/04/2016

El passat 1 d’abril, la consellera de Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, es va reunir amb un grup de tuitaires que durant els darrers dies havien denunciat l’existència de diferents abocadors il·legals que embruten la nostra ciutat.

A la reunió, sorgida a partir de la iniciativa de la regidora en tenir coneixement d’aquesta problemàtica a les xarxes socials, també hi van participar dos tècnics municipals de neteja i medi ambient i va servir per exposar el treball fet des de l’Ajuntament per evitar l’aparició d’aquests abocadors il·legals. En concret, la consellera Martínez va informar de quin és el procediment administratiu que cal seguir per a netejar terrenys que són de propietat privada: “l’Ajuntament demana als propietaris dels terrenys que ho netegin, si no hi ha resposta, és el mateix consistori qui ho fa i passa, posteriorment, el cost de la neteja, tot i que quan hi ha casos que són d’emergència com ho és el Llorito, cal que intervinguem de forma immediata”. Martínez va remarcar que, en cas que els terrenys siguin de caràcter públic, s’actua de forma automàtica.

Malgrat les actuacions de l’Ajuntament, la Consellera ha dit que sempre cal continuar millorant i per això s’està redactant un reglament de la Deixalleria Municipal que sigui menys restrictiu, a més d’altres opcions, per evitar que la ciutadania llenci la brossa en llocs on no correspon.

Durant la reunió, també es va tractar el tema de l’incivisme, Martínez va voler destacar que “l’Ajuntament fa tots els esforços possibles per evitar que es produeixin situacions no desitjades com les que hem vist, però que cal lluitar en l’arrel del problema, com és l’incivisme d’algunes persones. Per això la propera campanya de conscienciació contra l’incivisme l’utilitzarem per informar la gent que a la ciutat tenim llocs preparats perquè puguin llençar les seves deixalles, i evitar que ho facin en zones on no correspon”.

La regidora Martínez va fer una crida a la ciutadania per evitar aquestes situacions i va recordar que els ciutadans i ciutadanes tenen mecanismes a la seva disposició per tal que les deixalles de major grandària puguin ser recollides a casa, com el Telèfon Verd (977 296 222), l’aplicació EPP o el correu electrònic mediambient@tarragona.cat.

Per últim, tots els presents a la reunió van acordar la creació d’un canal de comunicació entre l’Ajuntament i la plataforma per tal de continuar treballant en la línia de millorar la ciutat.

Segells de reconeixement d’administració oberta