Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2017 Els parcs infantils de la Granja, Cala Romana i Vidal i Barraquer comptaran amb nous jocs i terres tous per garantir una major seguretat

Els parcs infantils de la Granja, Cala Romana i Vidal i Barraquer comptaran amb nous jocs i terres tous per garantir una major seguretat

Els parcs infantils de la Granja, Cala Romana i Vidal i Barraquer comptaran amb nous jocs i terres tous per garantir una major seguretat

Les obres de millora estaran llestes a principis del mes de març.
Els parcs infantils de la Granja, Cala Romana i Vidal i Barraquer comptaran amb nous jocs i terres tous per garantir una major seguretat Foto: Mauri
23/02/2017

Els parcs infantils del carrer Tramuntana de Cala Romana, el de l’avinguda Vidal i Barraquer i el del carrer Illes Balears amb Gran Canària, a La Granja, estan en plena transformació. La conselleria d’Espai Públics ha iniciat les obres de millora, que estaran llestos a principis del mes de març.

Les obres d’arranjament consistiran a instal·lar terres tous per cobrir les zones on es troben els jocs infantils. “Les obres havien d’iniciar-se a principis d’aquest mes, però les baixes temperatures fa que el cautxú no es fixi bé i la Brigada Municipal va considerar convenient esperar unes setmanes per facilitar la instal·lació d’aquest material. Hi haurà paviment de cautxú per assegurar totes les zones infantils de les diferents àrees de joc. Així mateix, i com a complement a la millora de la superfície d’esmorteïment d’impactes, s’estan col·locant alguns elements de joc per millorar l’oferta lúdica de les tres zones”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

Les tres zones de joc es cobriran amb terra amortidor d’impactes per evitar  possibles caigudes amb paviment de cautxú.

 

Parc infantil de Vidal i Barraquer

Aquesta àrea de jocs està dividida en dos espais de diferents edats. La primera zona és per als més petits, i està previst que:

  • Es pavimenti l’àrea de 10 x 8 metres, on ja hi ha instal·lat un tobogan i uns jocs de molla
  • es posi cautxú a l’àrea de gronxadors actuals 
  • es col·loqui un element nou de joc estil rocòdrom per ampliar l’oferta, fet de fibra de polièster i especialment dissenyat perquè els més petits en puguin gaudir.

 

Just al costat, hi ha la zona per nens més grans, on trobem un multi joc i 3 molles on s'ha de fer diferents reparacions i millores per a deixar la zona en perfectes condicions:  

  • En primer lloc, s’ha procedit a polir i pintar tot el multi joc i les tres molles existents amb colors vius i adients amb el tipus d’animals que representen. La pintura per a dur a terme aquests treballs és apta en tot cas per a utilitzar en les zones de joc infantil amb accés de nens. 
  • En segon lloc, s’està retirant una corda de grans dimensions que actualment junta les dues torres multi joc per a canviar-lo per un pont amb barana fixa de fusta igual a l’existent a la resta del joc. 
  • Finalment, es crearan unes escales fixes de la mateixa fusta per a poder accedir a una de les torres, en substitució de la xarxa que hi ha actualment i que es troba molt degradada, la qual s’haurà d’enretirar. 

 

Parc infantil de La Granja

L’àrea de jocs infantils de La Granja, està formada per una superfície d'uns 135 m² on es posarà paviment de cautxú continu per cobrir totes les zones on  hi ha elements infantils. 

Així mateix s’haurà de procedir a la recol·locació d’alguns elements de joc infantil existents a dins a la plaça en l’actualitat perquè puguin quedar dins l’àrea de cautxú. 

 

Parc infantil de Cala Romana

La darrera àrea de joc infantil on es col·locarà cautxú correspon a Cala Romana.  Aquesta està formada per una superfície d'uns 100 m². 70 m² ja  disposa de paviment de cautxú, s'acabarà completant la zona  posant  paviment de lloseta de cautxú per cobrir la zona de 30 m² que falta. Seran llosetes de 2 centímetres de gruix, suficient per a les alçades de caiguda lliure que ens trobem en els elements de la plaça. 

Així mateix s’afegirà un element nou de joc, consistent en un rocòdrom per als més petits,  ampliant així l’oferta lúdica de la zona. Aquest rocòdrom haurà de ser  fet de fibra de polièster i amb el compliment segons la normativa europea EN-1176-1 i EN 71-3:1994. 

Tots els jocs compleixen la Normativa Europea vigent En176, presentant les homologacions, certificats TÜV i la qualitat dels materials. 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta