Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2017 La brigada d'intervenció ràpida realitza 13 actuacions diàries a la ciutat de Tarragona

La brigada d'intervenció ràpida realitza 13 actuacions diàries a la ciutat de Tarragona

La brigada d'intervenció ràpida realitza 13 actuacions diàries a la ciutat de Tarragona

La BIR ja ha fet 24.974 actuacions des de la seva posada en funcionament
La brigada d'intervenció ràpida realitza 13 actuacions diàries a la ciutat de Tarragona Foto: Mauri
23/05/2017


La Brigada d'Intervenció Ràpida ha fet 24.974 actuacions d'ençà que es va crear el 2008. Només en un any, 2016 s'han fet 3.121 intervencions, un 66% són voreres, un 21% actuacions com reposicions de pilones trencades, murs o recol·locació de mobiliari urbà i un 13% són d'asfaltat. La BIR realitza una mitjana de 13 actuacions diàries a la ciutat.

Entre les obres més destacades figura la reparació de voreres enfonsades com la del carrer Major de Monnars, o la reparació del desguàs de la Font de Sant Magí, al Portal del Carro; la pavimentació d'escocell al c. Vint-i-u; l'eliminació de peces de voravia a la plaça del Centre Cívic de La Floresta; la reparació de paviment asfàltic al c. Gaià de Torreforta; les reparacions al paviment de les escales d'accés al c. Sant Joan del Serrallo; la reposició de paviment de formigó a la rampa d'accés al Parc del Francolí; la reparació de la bassa del Parc del Miracle, a la Glorieta de l'Alguer; la reposició de rajoles a la plaça del Centre Cívic de Sant Salvador o la reparació d'una vorera enfonsada a Solimar.

La Conselleria d'Espais Públics de l'Ajuntament de Tarragona va posar en marxa la Brigada d'Intervenció Ràpida el 30 de juliol de 2008.

Aquest servei es complementa amb la Brigada Municipal i soluciona les petites reparacions de la via pública d'una manera eficaç i sense esperes prolongades.

Les dades del 2016 al maig del 2017:

  • Total trucades rebudes 406
  • App Ajuntament 433


Els ciutadans poden informar de qualsevol tipus de deficiència de la via pública a través del telèfon gratuït disponible les 24 h durant els 7 dies de la setmana: 900 200 274

L'execució dels treballs més urgents s'inicien en 24 hores, els urgents en tres dies i els normals, en 15 dies, en funció del tipus de reparació a realitzar.

  • Equip humà: 17 persones entre operaris, tècnics, oficials i personal administratiu
  • Mitjans materials: 4 camions, 2 furgonetes, 2 dúmpers, generadors, talladores, formigoneres i un equip de reparació asfàltica.


En declaracions del conseller d'Espais Públics, José Luis Martín: "En definitiva, gairebé 25.000 actuacions realitzades amb l'únic objectiu de millorar l'espai públic. De fet, aquesta és la meva prioritat d'ençà que fa un any vaig assumir la conselleria d'Espais Públics i que no només es centra en reparacions a la via pública per part de la Brigada Municipal o de la BIR, sinó també en la millora dels parcs infantils com ho demostra la renovació de l'espai de jocs pels infants que portem realitzant des de fa mesos o el Pla Integral d'enllumenat públic que estem implantant i que ha permès substituir, només per posar un exemple, 40 lluminàries (globus) i llums (de descàrrega a LED) de la coca central de la Rambla Nova. Un pla valorat en 62.864,54 euros i que es concretarà en més punts de llum a la ciutat."

Segells de reconeixement d’administració oberta