Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2017 L'Ajuntament ordena l'enderroc del tòtem publicitari de Parc Riuclar

L'Ajuntament ordena l'enderroc del tòtem publicitari de Parc Riuclar

L'Ajuntament ordena l'enderroc del tòtem publicitari de Parc Riuclar

La nova ordenança d'Instal·lacions i Activitats Publicitàries que està a exposició pública tractarà de millorar la imatge de la ciutat.
06/04/2017

La Junta de Govern Local celebrada avui ha acordat ordenar a Annunzia Publicidad Exterior SL. que en el termini d'un mes enderroqui el tòtem publicitari instal·lat al carrer Lluís Bonet i Amigó, 4, deixant el terreny en l'estat en què es trobava abans de la comissió de la infracció, ja que l'Ajuntament de Tarragona per una resolució del 22 de febrer de 2017 li va denegar la legalització que hi havia sol·licitat. El termini comença a comptar des de la recepció de la notificació.

També s'ordena a Annunzia Publicidad Exterior SL que en un termini de tres dies, comptats des de l'endemà de la recepció de la notificació de la present resolució, desconnecti la il·luminació del tòtem publicitari i tapi la publicitat existent, en tant no s'enderroqui el tòtem publicitari.

La resolució adverteix que si incompleix aquesta resolució, es procedirà a l'execució forçosa, imposant multes que poden anar de 300 a 3000 euros, o bé, executar les obres subsidiàriament per part de l'Ajuntament i a càrrec de l'interessat.

S'adverteix a l'empresa que en cas d'incompliment de les mesures referents a la desconnexió de la il·luminació i a tapar la publicitat, es procedirà subsidiàriament per part de l'Ajuntament, a precintar i tapar la publicitat del tòtem esmentat, i a la desconnexió de la llum, i les despeses aniran a càrrec de l'interessat.

L'ordre d'enderroc s'emmarca el Ple municipal del 24 d'octubre del 2017, i va aprovar suspendre durant un any les autoritzacions o comunicacions per instal·lar cartelleres publicitàries a tot el terme municipal per tal de regular i actualitzar l'ordenança que estava en vigor des del 1988, tot i que amb modificacions posteriors. Aquest acord de suspensió de llicències va afectar, no sols la cartellera de Parc Riuclar, sinó també a 13 cartelleres publicitàries que estaven en tràmit i a totes les que no tenien llicència o els hi ha caducat el termini d'autorització.

El passat 17 de febrer, el Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment la nova ordenança d'Instal·lacions i Activitats Publicitàries per resoldre el problema de la sobreexplotació publicitària, atenent criteris d'interès general, protecció i salvaguarda de l'espai públic. L'ordenança regula els rètols, veles, cartelleres, cartells i pancartes; ara està a exposició pública fins al dia 24 d'abril, si no es presenten al·legacions, quedarà aprovada definitivament i si se'n presenten, s'hauran de resoldre i tornar a fer l'aprovació per part del Plenari.

El conseller de Territori de l'Ajuntament, Josep Maria Milà, ha manifestat que "la nova ordenança té com a objectiu millorar la imatge de la ciutat, deteriorada actualment per la gran quantitat de cartelleres".

Segells de reconeixement d’administració oberta