Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2018 Planten una alzina en substitució de la mèlia centenària que la ventada es va endur al Passeig de Sant Antoni

Planten una alzina en substitució de la mèlia centenària que la ventada es va endur al Passeig de Sant Antoni

Planten una alzina en substitució de la mèlia centenària que la ventada es va endur al Passeig de Sant Antoni

Fa unes setmanes es va finalitzar la reconstrucció de la pèrgola del Parc de les Granotes que també va caure pel temporal
Planten una alzina en substitució de la mèlia centenària que la ventada es va endur al Passeig de Sant Antoni Moment en què l'alzina era plantada al Passeig de Sant Antoni, on va caure la mèlia centenària a causa del temporal del passat mes d'octubre. Foto: Mauri.
10/05/2018

El Passeig de Sant Antoni compta amb un nou arbre. Es tracta d'una alzina mediterrània de 40 anys que substitueix a la mèlia centenària que va caure a conseqüència del temporal de pluja i vent que va tenir lloc a l'octubre de l'any passat. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, present quan s'ha plantat l'alzina, ha explicat que "el lloc és emblemàtic i requeria un arbre de prou grandària i que s'adaptés bé a les condicions climàtiques". De fet, els serveis tècnics de l'àrea d'Espais Públics han triat aquesta espècie "perquè és un arbre mediterrani que, en principi, no ha de tenir cap problema de supervivència", ha explicat el conseller responsable de l'àrea, José Luis Martín.

Aquesta alzina és originària d'un bosc de Sant Hilari de Sacalm i d'allà s'ha trasplantat a Tarragona. "S'ha fet d'una manera sostenible, perquè es buiden alzines dels boscos per propiciar que les que queden creixin amb més força", explica Martín. I afegeix: "La mida de l'arbre també està calculat perquè no tapi la Creu de Terme que hi ha al passeig". L'arbre comptarà amb un sistema de reg perquè l'aigua s'aprofiti i arribi fins a l'interior de les arrels.

Aquesta alzina substitueix la mèlia que va caure per la tempesta del passat mes d'octubre. Un exemplar que estava sota vigilància dels serveis tècnics de la Brigada Municipal perquè presentava molts problemes provocats per l'envelliment. "No es va poder salvar perquè estava completament foradada per dins", explica el conseller d'Espais Públics José Luis Martín.

Amb la nova alzina es dóna per tancada la reconstrucció dels desperfectes causats pel temporal. Fa unes setmanes la Brigada d'Intervenció Ràpida de l'Ajuntament de Tarragona va finalitzar la reconstrucció de la pèrgola del Parc de les Granotes que va fer caure la ventada.

Segells de reconeixement d’administració oberta