Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2019 L’Ajuntament autoritza la instal·lació d’un semàfor al carrer August

L’Ajuntament autoritza la instal·lació d’un semàfor al carrer August

L’Ajuntament autoritza la instal·lació d’un semàfor al carrer August

L'objectiu és garantir la seguretat dels escolars
11/11/2019

La Comissió Informativa de Territori de l’Ajuntament de Tarragona celebrada  el passat divendres va informar favorablement sobre la proposta d’autoritzar la  instal·lació d’un semàfor al carrer August, en el tram comprès entre el carrer d’Assalt i el carrer Ixart, on hi ha actualment el pas de vianants, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels escolars del Col·legi de les Teresianes quan diàriament creuen el carrer per anar al pati de les Carmelites.

El conseller de Territori, Xavier Puig, ha manifestat que “el semàfor funcionarà mitjançant uns polsadors ubicats a l’interior d’ambdós edificis, que l’activaran segons les necessitats de l’alumnat; per tant, no serà un semàfor per als usuaris del carrer, ja que el pas de vianants continuarà com ara”.

El cost econòmic del semàfor i el manteniment de la  instal·lació anirà a càrrec del Col·legi de les Teresianes, ja que es tracta d’una actuació privada.

Cal recordar que, el passat mes de juliol, el Plenari de l’Ajuntament va desestimar el projecte de passarel·la per unir, per sobre del carrer August, les Teresianes amb el convent de les Carmelites, ja que els tècnics municipals en van informar desfavorablement perquè l’edifici de les Teresianes està catalogat com a bé cultural d’interès local i està, doncs, protegit.

Com a mesura provisional, el juliol es va instal·lar al carrer August un ressalt i un pas de vianants que van rebaixar la velocitat dels vehicles. Ara, amb l’autorització  d’instal·lar-hi un semàfor, l’Ajuntament considera que es reforçarà i es donarà una alternativa més segura per a l’alumnat quan es desplaci al pati de les Carmelites.

Segells de reconeixement d’administració oberta