Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2019 La transformació del Parc de la Reconciliació comença amb la substitució de les llumeneres per altres de noves de tecnologia LED

La transformació del Parc de la Reconciliació comença amb la substitució de les llumeneres per altres de noves de tecnologia LED

La transformació del Parc de la Reconciliació comença amb la substitució de les llumeneres per altres de noves de tecnologia LED

22/03/2019

La transformació del Parc de la Reconciliació ja ha començat. La primera fase, la substitució de les llumeneres per noves de tecnologia LED, ja s’ha realitzat. En concret es tracta dels punts de llum tipus americanes dels jardins. Aquest projecte, parcialment subvencionat pel PAM, consisteix a canviar les llumeneres de vapor de mercuri (tecnologia obsoleta) per llumeneres tipus LED.

Altres punts de llum que també s’estan renovant aquests dies són els d’una part de la Via Augusta, passeig de Sant Antoni i passeig de les Palmeres, és a dir, tot l’entorn del Parc de la Reconciliació. A continuació, també canviaran les llumeneres de la plaça dels Carros, carrer d'August, carrer de Joan Maragall i plaça de Verdaguer. El canvi de tots aquests punts de llum estarà llest en quinze dies.

La segona de les actuacions que es farà —i que forma part del projecte que ha de transformar el Parc de la Reconciliació— és la instal·lació d’una tanca perimetral per preservar aquest espai verd.

A continuació es farà una millora de la jardineria, degradada pel vandalisme i l’incivisme nocturn. La proposta, de la Conselleria d’Espais Públics, es basa a mantenir intacta l’essència del parc dotant-lo de sis elements:

1. La tanca perimetral per preservar el parc i dotar-lo de més seguretat.

2. Fer tot el recinte accessible a les persones discapacitades.

3. Condicionament de tot el parc per millorar l’evacuació d’aigües pluvials, per la qual cosa es refaran les rigoles, que estan destinades a conduir cap als embornals l’aigua procedent de la calçada i la vorera.

4. Reforma de la zona nord-est dotant el parc d’un petit amfiteatre per a activitats lúdiques, en especial les vinculades a la Casa de la Festa.

5. Reforma i millora del parc infantil.

6. Potenciar la vegetació existent, ja que a conseqüència de la ciclogènesi de l’any passat molts arbres van caure.

 

Més carrers amb millor il·luminació

Per altra banda, l’Ajuntament de Tarragona està licitant el projecte per al canvi de les llumeneres per altres de noves de tipus LED als carrers del Monestir de Poblet i adjacents, carrer d'Apodaca, rambla de Sant Pere i Sant Pau, i plaça de la Constitució i rambla de Bonavista.

Segells de reconeixement d’administració oberta