Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2019 Tarragona participa en la campanya "Canvia el xip" per sensibilitzar sobre la importància de reciclar correctament els aparells elèctrics i electrònics

Tarragona participa en la campanya "Canvia el xip" per sensibilitzar sobre la importància de reciclar correctament els aparells elèctrics i electrònics

Tarragona participa en la campanya "Canvia el xip" per sensibilitzar sobre la importància de reciclar correctament els aparells elèctrics i electrònics

És una campanya promoguda per l'Agència Catalana de Residus i ECOLEC
05/12/2019

L’Ajuntament de Tarragona s’afegeix avui i demà, 5 i 6 de desembre, a la campanya de conscienciació que promou l'Agència Catalana de Residus i ECOLEC, amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància de reciclar correctament els aparells elèctrics i electrònics (aparells RAEE), per tal que aquests rebin una gestió correcta per part de la ciutadania quan ja són en desús. “El marge de millora és molt gran, ja que, actualment, només reciclem el 21% dels AEE que consumim”, remarca el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

Aquesta campanya, "Canvia el xip. Recicla’ls!", es desenvoluparà en diferents municipis de Catalunya, i un dels escollits és Tarragona. En concret, es farà a la plaça de Corsini, davant la porta principal. Des de l'Ajuntament de Tarragona es dona el suport necessari per a la realització de l'activitat de conscienciació. La campanya es compon de diverses accions de proximitat per tot el territori català, també en línia i en xarxes socials, que pretenen informar i conscienciar la ciutadania de com gestionar correctament els RAEE que ja no utilitzem.

La campanya s’iniciarà amb el muntatge d’una carpa informativa, un punt de recollida de RAEE provisional i un roll-up. A més a més, per fer més atractiva l'acció, hi haurà dos informadors amb una tauleta, i els visitants tindran la possibilitat de participar en un joc virtual/interactiu i d'optar a un premi valorat en 250 €. 

 

Objectius específics de la campanya

— Informar la ciutadania del fet que, en comprar un aparell elèctric o electrònic nou, es pot dipositar l’aparell vell en el punt de venda durant el mes següent a la data de compra de l’aparell nou.

— Informar que es poden dipositar els RAEE petits en els punts de venda de més de 400 metres quadrats, encara que no se n’hagi comprat cap de nou.

— Aconseguir que el consumidor percebi el comerç com un canal prioritari de recollida de RAEE per tal d’incrementar la seva recollida.

Segells de reconeixement d’administració oberta