Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 Comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera

Comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera

Comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera

L'Ajuntament va adoptar la decisió a causa de l’estat de degradació en què es troba
Comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera Foto d'arxiu de Mauri
12/08/2020

Aquesta setmana comencen els treballs per desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera, una decisió que va adoptar l’Ajuntament a causa de l’estat de degradació en què es troba, que s’ha anat produint al llarg dels anys, i que suposa un risc a mitjà termini per a les persones. Especialment, està en molt mal estat la instal·lació de reg, que s’ha fet malbé i perd aigua, i això comporta l’oxidació del sistema de recollida de les aigües; també està molt deteriorada l’escala d’emergència. Tot plegat implica una situació d'insalubritat, brutícia i perill de despreniments. Per aquests motius, la Conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona va decidir desmuntar-lo, rehabilitar el Parc de la Tabacalera i dignificar l’espai.

Els treballs de desmuntatge es van adjudicar a l’empresa Plan Consulting Grup, SL. per 19.500 € més IVA, i consisteixen en l’enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l’estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210 m de llarg i 18,25 m d’alt. El desmuntatge del jardí vertical s’executarà en nou setmanes.

El jardí vertical ubicat davant de diferents naus de la Tabacalera, al passeig de la Independència, es va construir l’any 2010.

Segells de reconeixement d'administració oberta