Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 El dia 7 es reprendran els treballs de millora del carrer Mallorca

El dia 7 es reprendran els treballs de millora del carrer Mallorca

El dia 7 es reprendran els treballs de millora del carrer Mallorca

El mes de març es plantaran les magnòlies, que són els arbres que van triar els veïns en una reunió celebrada el passat 12 de desembre.
El dia 7 es reprendran els treballs de millora del carrer Mallorca Foto: Marta Filipczyk (Unsplash).
03/01/2020

El proper dimarts 7 de gener es reiniciaran les obres de millora al carrer Mallorca, que es van aturar amb motiu de les festes de Nadal,  les quals consisteixen en la renovació de les voreres, millora de les canonades d’aigua i canvi d’arbrat. El cost econòmic és de 71.148 €.

Els treballs es reempendran a la banda esquerra del carrer Mallorca, direcció cap a la plaça Ponent, es talaran els actuals arbres, s’efectuaran alguns canvis de canonades, es farà la pavimentació de la nova vorera i el mes de març es plantaran les magnòlies, que són els arbres que van triar els veïns en una reunió celebrada el passat 12 de desembre.

Pel que fa al canvi d’arbrat, cal assenyalar que, aprofitant els treballs de la nova pavimentació del carrer Mallorca, els tècnics municipals van considerar necessari substituir l’arbrat del tram comprès entre la plaça Ponent i la cantonada del carrer Alguer perquè està molt envellit, planteja problemes de seguretat, resulta difícil de mantenir i està mal encaixat en la seva ubicació. Per tot plegat es va creure necessari reposar-lo per uns altres arbres que milloressin les condicions de seguretat i accessibilitat.

Magnòlies, tarongers o alzines

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, i tècnics de la Brigada Municipal van participar el 12 de desembre a una reunió convocada per l’Associació de Veïns i Veïnes Verge del Carme per consultar al veïnat sobre els futurs arbres del carrer Mallorca.

L’AAVV Verge del Carme va fer de mediadora participativa entre el veïnat i l'Ajuntament, institució que va proposar la reunió.

A la trobada, el conseller Xavier Puig va explicar les obres que s’estaven executant al carrer Mallorca i els tècnics municipals van exposar els tres tipus d'arbres que es podien plantar al carrer i el seu context: magnòlies, tarongers i alzines. Després d'un debat i diàleg entre els presents es va arribar per consens a proposar les magnòlies pels dos costats del carrer, que es plantaran el mes de març.

Pavimentació de les voreres

D’altra banda, s’estan efectuant els treballs de la nova pavimentació de les voreres amb rajola tipus Tarragona. Les obres tindran una durada de dos mesos i el cost econòmic és de 71.148 €

Segells de reconeixement d'administració oberta