Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 El Mercadet de Bonavista implementarà un pla de mesures per la millora del reciclatge i la neteja

El Mercadet de Bonavista implementarà un pla de mesures per la millora del reciclatge i la neteja

El Mercadet de Bonavista implementarà un pla de mesures per la millora del reciclatge i la neteja

Hi haurà noves illes de contenidors, punts de recollida de les diferents fraccions, a més de formació per als paradistes
11/02/2020

El mercadet de Bonavista implementarà un pla de mesures per millorar en matèria de reciclatge i neteja. El Consell d'Administració d'Espimsa, reunit aquest dilluns a la tarda, va ser informat d’un seguit d'accions que entraran en vigor de manera progressiva en les setmanes vinents i que tenen com a objectiu revertir la problemàtica que es generava setmanalment al mercadet i, al mateix temps, recuperar el prestigi d'un dels mercadets ambulants més importants d'Europa. 

El pla de mesures consisteix en un nou protocol de neteja i reciclatge amb la finalitat d'acabar amb l'acumulació de deixalles que es generen durant el mercat ambulant dels diumenges. D'aquesta manera, totes les parades de productes d'alimentació disposaran de contenidors individuals per dipositar la resta orgànica.

Al mateix temps, repartits estratègicament pels diferents carrers del mercadet, s'implantaran cinc illes de contenidors de plàstic i cartró, punts de recollida de les caixes de plàstic, fusta i cartró, així com senyalització informativa. 

Fins al setembre, hi haurà formadors —gràcies a una subvenció que l’Ajuntament de Tarragona va demanar a l’Agència Catalana de Residus— que oferiran tota la informació parada per parada.

Totes aquestes mesures, que es duran a terme conjuntament amb el Departament de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona, aniran complementades per un sistema de taxes orientades a premiar a tots els paradistes que compleixin amb les mesures de reciclatge implantades.

Segells de reconeixement d'administració oberta