Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 L’Ajuntament de Tarragona celebra la voluntat de la Generalitat de comprar la Plana del Vinyet

L’Ajuntament de Tarragona celebra la voluntat de la Generalitat de comprar la Plana del Vinyet

L’Ajuntament de Tarragona celebra la voluntat de la Generalitat de comprar la Plana del Vinyet

Xavier Puig: "L'adquisició de la Plana del Vinyet és una petició molt reinvidicada per l'Ajuntament de Tarragona i el d'Altafulla per protegir l'espai medioambiental del Gaià"
L’Ajuntament de Tarragona celebra la voluntat de la Generalitat de comprar la Plana del Vinyet Foto: Mauri
18/11/2020

L’Ajuntament de Tarragona celebra la voluntat expressa pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, de comprar la Plana del Vinyet, un paratge natural de 23 hectàrees vora el riu Gaià pertany al terme municipal de Tarragona. Aquesta zona és clau per protegir l'ecosistema fluvial i costaner de Tarragona. El conseller de Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Puig, agraeix la predisposició del Govern “a atendre la nostra petició d’adquirir aquests terrenys, una demanda reivindicada per aquest equip de govern, l’Ajuntament d’Altafulla i l’Associació Mediambiental La Sínia, que fa anys que té cura de la llera del Gaià”.  

Amb l’adquisició d’aquest terreny s’aconsegueix reforçar aquest espai d'interès natural de la desembocadura del Gaià i que està protegit com a refugi de fauna salvatge. “L’objectiu és poder renaturalitzar el marge esquerre del riu Gaià i, així, convertir-se en una zona de dunes i aiguamolls vinculada al nostre litoral tarragoní, des de la Savinosa fins a Torredembarra”. 

L’anunci ha coincidit amb la maniobra d’alliberament de cabal d’aigua al tram final del riu Gaià. L’operació la duu a terme l’Agència Catalana de l’Aigua i Repsol aprofitant l’alt volum de reserves a l’embassament del Gaià. 

La maniobra pretén millorar l’estat mediambiental del riu. És la tercera vegada que es fa aquest 2020. La primera actuació es va realitzar al mes de febrer i la següent al maig. 

Segells de reconeixement d’administració oberta