Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 La ciutat de Tarragona manté les quatre banderes blaves a les seves platges

La ciutat de Tarragona manté les quatre banderes blaves a les seves platges

La ciutat de Tarragona manté les quatre banderes blaves a les seves platges

Les platges de l'Arrabassada, la Savinosa, la Móra i Tamarit conserven aquesta distinció
La ciutat de Tarragona manté les quatre banderes blaves a les seves platges Imatge nocturna de la platja de l'Arrabassada. Foto: Txell Roig.
16/06/2020

La ciutat de Tarragona ha obtingut enguany quatre banderes blaves per les platges de l’Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, atorga anualment el distintiu Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l'aigua excel·lent. Aquest any, Espanya ha aconseguit un total de 688 banderes, per la qual cosa se situa en primera posició del rànquing mundial. 

Tamarit compta amb bandera blava des de l’any 2012. La Savinosa compta amb bandera blava des de l’any 2010. La Móra i l'Arrabassada compten amb bandera blava des de principis dels noranta.

Els objectius de la concessió dels guardons Banderes Blaves és elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d'intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l'entorn de les platges i ports d'Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).

Al mateix temps es promociona, a través de la concessió de les Banderes Blaves d'Europa, un símbol europeu de reconeixement i emulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització dels recursos naturals i el respecte de l'entorn.

Els criteris per obtenir la Bandera Blava s'agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

Obligacions i recomanacions per anar a la platja

Per altra banda, cal recordar que —des del 25 de maig— està permès prendre el sol, banyar-se i practicar esports aquàtics a la platja. També s'hi poden fer trobades d'un màxim de 20 persones, sempre tenint presents les recomanacions següents:

  • L'esport sempre s'ha de practicar sense contacte físic amb altres persones i no s’hi permeten els jocs col·lectius.
  • Cal mantenir sempre la distància de seguretat de 2 m entre persones i grups de persones que no convisquin.
  • Cal que deixis lliure una franja de seguretat respecte de la primera línia de mar.
  • Accedeix a la sorra amb un calçat diferent del que utilitzis pel carrer.
  • Col·loca una estoreta entre la sorra i la tovallola.
  • No hi romanguis més de 3 h.
  • No hi haurà lavabos ni dutxes a disposició.

Per a més informació podeu consultar el web www.tarragona.cat/platges2020.

Segells de reconeixement d’administració oberta