Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona fa millores al pipicà del Bloc Sant Magí de Sant Pere i Sant Pau

L'Ajuntament de Tarragona fa millores al pipicà del Bloc Sant Magí de Sant Pere i Sant Pau

L'Ajuntament de Tarragona fa millores al pipicà del Bloc Sant Magí de Sant Pere i Sant Pau

En els propers dies s'hi instal·larà una font d'aigua, que s'afegirà a les millores fetes recentment com el reforç de la il·luminació o la col·locació de bancs
06/11/2020

L’Ajuntament de Tarragona està immers en la millora del pipicà ubicat al costat del Bloc Sant Magí, de Sant Pere i Sant Pau

En concret, en els propers dies s’instal·larà una font d’aigua, atesa una petició que havien fet arribar els usuaris d’aquest pipicà. Una intervenció que s’afegeix a altres que s’han fet com reforçar la il·luminació per dotar de més seguretat aquesta zona. També s’hi van col·locar bancs per fer l’espera dels amos més relaxada, i encara se n’instal·larà algun altre. 

“Un dels objectius de l’equip de govern és la millora dels pipicans de la ciutat. Per això anem implantant elements que facin més confortable aquests espais, tant pels gossos com pels amos que utilitzen aquests espais i que són necessaris per mantenir la convivència entre la gent que té mascotes i els que no en tenen”, remarca el conseller de Territori, Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Puig.  

Per aquest motiu, una de les primeres intervencions va ser afavorir l’accessibilitat, també es va anivellar el terreny per acabar amb els forats que hi havia i es va arranjar la tanca perimetral. La darrera de les intervencions és la instal·lació de la font d’aigua, amb un cost de 15.000 €.  

Un pipicà és una zona barrada i habilitada, normalment amb sòl de terra, on es permet deixar anar els gossos, sota la supervisió constant dels seus amos, perquè facin les seves necessitats fisiològiques sense problemes d'escapar-se o d'accidents. 

Han d'entrar en el recinte amb morrió aquelles races que estiguin catalogades com potencialment perilloses o amb característiques que així ho aconsellin (forta musculatura, grans mandíbules, agressivitat). 

És obligatori recollir els excrements i dipositar-los en les papereres instal·lades a aquest efecte. 

Els propietaris o acompanyants estan obligats a respectar les normes d'ús de les àrees, sent responsables legals de qualsevol tipus de danys que es pogués ocasionar, així com de complir la normativa vigent en matèria de protecció d'animals domèstics, tinença d'animals potencialment perillosos i l'ordenança municipal de medi ambient. 

Segells de reconeixement d’administració oberta