Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar

L'Ajuntament de Tarragona realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar

L'Ajuntament de Tarragona realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar

Durant les darreres setmanes, un equip d’operaris ha retirat la vegetació de la llera i els residus acumulats en aquest espai
L'Ajuntament de Tarragona realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar Imatge d'arxiu de la riera de Riu Clar.
29/10/2020

L’Ajuntament de Tarragona ha finalitzat els treballs de neteja i condicionament de la Riera de Riu Clar al seu pas per Torreforta. Durant les darreres setmanes, un equip d’operaris ha realitzat tasques d’eliminació de vegetació, especialment, de nuclis de canya asiàtica (arundo donax), una espècie exòtica invasora, que creix recobrint completament les ribes de la riera. 

Els treballs han consistit en el desbrossat d’un tram de 800 metres de riera (3.200 m2) i en la retirada dels residus sòlids existents (aproximadament s’han extret 300 kg de deixalles). 

La neteja permet adequar l’espai de ribera, facilitar i garantir el pas de l’aigua i evitar la proliferació d’altres espècies exòtiques amb efectes perjudicials sobre els veïns de la zona. 

En aquest sentit, l’actuació contribueix a reduir la presència d’hàbitats on el mosquit tigre (Aedes albopictus), una espècie molt comuna en els ambients d’aigües estancades, es reprodueix amb facilitat. 

Tal com ha expressat el conseller de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, "aquesta és una de les mesures reclamades per l'associació de veïns del barri, amb qui hem estat en contacte per conèixer les principals problemàtiques de Riu Clar". El cost econòmic d’aquests treballs és de 8.200 €, inclosa una segona intervenció de manteniment de la riera al mes de desembre.

Segells de reconeixement d’administració oberta