Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 La Deixalleria Municipal permet l'entrada de residus d'activitats econòmiques i empresarials

La Deixalleria Municipal permet l'entrada de residus d'activitats econòmiques i empresarials

La Deixalleria Municipal permet l'entrada de residus d'activitats econòmiques i empresarials

La gestió serà en alguns casos gratuïta, mentre que, en d’altres se n’hauran d’assumir les despeses de gestió i transport
05/03/2021

La deixalleria fixa de Tarragona ja permet l’entrada i abocament de residus a la deixalleria municipal a qualsevol activitat econòmica i empresarial —treballadors autònoms i empreses— censada al municipi

Aquesta mesura forma part de del conjunt d’actuacions que el Departament de Neteja Pública està duent a terme per tal de posar fre als abocaments incontrolats de residus en diferents llocs del terme municipal, que suposen un risc per a la salubritat pública i la seguretat. 

En concret, l’Annex V de l’Ordenança Reguladora de les Prestacions Patrimonials de Caràcter Públic no Tributari de l’Ajuntament de Tarragona introdueix l’entrada, abans no permesa, d’empreses a la deixalleria per tal de dur a terme una correcta separació dels seus residus. D’aquesta manera, podran entrar a aquesta instal·lació municipal vehicles retolats d’activitats empresarials del municipi de, com a màxim, 3.500 kg PMA, sense necessitat de presentar cap tipus de llicència, permís ni autorització. La quantitat es determinarà amb el pesatge dels vehicles abans d’entrar a la deixalleria. 

Funcionament del servei 

La gestió d’aquests residus serà en alguns casos gratuïta, mentre que, en d’altres se n’hauran d’assumir les despeses de gestió i transport. La tarifa de les prestacions serà a preu de mercat, cost de transport i cost de gestió del residu, sense suposar cap benefici per a la concessionària ni per a l’Ajuntament de Tarragona. 

En termes generals, cal destacar que la tarifa s’estableix per quilogram de residu i euro per unitat, en el cas de pneumàtics i matalassos. Per altra banda, la runa amb impropis es tractarà com a fracció resta a dipòsit en abocador.  

L’empresa de la deixalleria cobrarà les tarifes a les empreses en el mateix moment d’entrar a la deixalleria, després de determinar el tipus de residu que porten i la quantitat. Només s’admetrà el pagament amb targeta bancària. 

Donar resposta a una necessitat 

Amb aquesta mesura, el Departament de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona dona resposta a una necessitat que va ser detectada durant la campanya de sancions d’abocadors incontrolats. En aquell moment, es va comprovar que una part d’aquests abocaments incontrolats tenien el seu origen en petites empreses i autònoms que no sabien on dipositar els seus residus. Aquestes petites empreses generen residus equiparables als municipals però en quantitats superiors que els domicilis, per la qual cosa s’ha acordat admetre’ls a la deixalleria, pagant la corresponent tarifa de prestació patrimonial de caràcter públic no tributari, tal icom recull aquesta ordenança. 

Consulteu com funciona l'entrada de residus a la deixalleria per part d'empreses en aquest apartat.

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta