Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona instal·la dues papereres compactadores a la platja de l'Arrabassada

L'Ajuntament de Tarragona instal·la dues papereres compactadores a la platja de l'Arrabassada

L'Ajuntament de Tarragona instal·la dues papereres compactadores a la platja de l'Arrabassada

Una és per als envasos i l’altra per la fracció resta, i estaran en funcionament durant els mesos d’estiu
L'Ajuntament de Tarragona instal·la dues papereres compactadores a la platja de l'Arrabassada Imatge: Papereres compactadores a la platja de l’Arrabassada
22/07/2021

L’Ajuntament de Tarragona a través del departament de Neteja ha instal·lat aquesta setmana un parell de papereres compactadores a la platja de l’Arrabassada. Una és per als envasos i l’altra per la fracció resta, i estaran en funcionament durant els mesos d’estiu. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha posat de manifest que “des del departament de Neteja s’està treballant per tal de buscar solucions innovadores que puguin ser incorporades al futur proper, i aquesta és una nova mostra”.  

Les noves papereres van compactant els residus cada cert temps mitjançant una premsa que pot arribar a reduir els residus 8 vegades el seu volum. D’aquesta manera arriba a tenir una capacitat d’emmagatzematge de 600 litres volumètrics. A més disposa d’un receptacle independent per les burilles de tabac, de manera que es minimitza el risc d’incendi.  

Es tracta d’una paperera intel·ligent que disposa d’uns sensors que informen mitjançant un software sobre el grau d’ompliment, de manera que només cal buidar-la quan està plena. Aquesta aplicació permet que la paperera no se saturi en cas de gran quantitat d’usuaris, com passa moltes vegades a les platges. Les papereres funcionen mitjançant energia solar.  

Segells de reconeixement d'administració oberta