Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament engega la campanya de neteja i desbrossament de les franges forestals a Llevant

L'Ajuntament engega la campanya de neteja i desbrossament de les franges forestals a Llevant

L'Ajuntament engega la campanya de neteja i desbrossament de les franges forestals a Llevant

Els treballs corresponen a un contracte plurianual que comprèn totes les urbanitzacions de la ciutat i nuclis de l'entorn
L'Ajuntament engega la campanya de neteja i desbrossament de les franges forestals a Llevant Imatge: Manel R. Granell
12/07/2021

Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha començat les tasques de neteja i desbrossament de les franges forestals a les urbanitzacions de la ciutat, amb motiu de l'alt risc d'incendi forestal i donat el compliment de la llei que ho exigeix. Per aquest motiu, s'ha contractat el servei de l'empresa Arico Forest, per a l'execució de franges perimetrals al voltant d'urbanitzacions i nuclis vulnerables amb edificacions situades a menys de 500 metres d'entorns forestals.

Els treballs consisteixen en l'obertura de les franges perimetrals de protecció de 25 metres d'amplada amb tales, desbrancades, estassades, trossejats i retirada quan calgui de la vegetació susceptible de patir incendis. Els treballs van començar la setmana passada a la zona de llevant, passeig de l'Esquirol i perímetre de la Mora-Cala Tamarit. Els treballs responen a un contracte plurianual que comprèn aquest tipus d'actuacions amb una planificació a cinc anys o fases.

Cal recordar l'obligació dels propietaris i propietàries, de mantenir el terreny de totes les parcel·les, en bon estat de neteja i adequació de les condicions de la conservació, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida i evitar la continuïtat horitzontal entre les copes de l'arbrat per evitar facilitar la propagació dels incendis, cap a l'interior de la urbanització o cap a la vegetació de l'entorn.

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, va assistir la setmana passada a la zona on s'han començat els treballs, per tal d'apuntar "la importància d'aquests treballs de prevenció que està duent a terme l'Ajuntament i la bona planificació per als propers anys" i alhora demana "prevenció i molta cura per part dels veïns i veïnes, dels usuaris de càmpings, boscos i zones de l'entorn properes a les urbanitzacions". "Entre tots i totes podem ajudar a una millora de la convivència entre natura i població i evitarem incendis molt més greus i d'afectació a zones properes a urbanitzacions", finalitza Guzmán.

PLANIFICACIÓ DELS TREBALLS

Enguany la franja de protecció envers el risc d'incendi forestal serà de la Móra i Cala Tamarit, començant pel Passeig Esquirol fins la Torre d'en Segur. Es continuarà pel camí de Ronda fins a la platja de la Móra. Un tram del Camí del Castell de Tamarit i per l'altre extrem un tram del carrer Llobregat i Baix Camp.

Després, encara durant el primer any, es treballarà al voltant d'un grup de cases aïllades entre el Camp de Golf i l'Autopista AP7 (a tocar de la pròpia autopista i el pont de la Carretera del Catllar TP-2039). Així com també, una petita franja de la urbanització Pinatell en el grup de cases a tocar de l'autovia A-7 i una part de la franja perimetral a la urbanització la Escorpí. Complementàriament, també es farà un manteniment de la franja al voltant de Mas del Frare, al límit del terme Municipal amb els Pallaresos.

En una segona fase es continuarà amb els perímetres arbrats i/o arbustius d'altres urbanitzacions de Llevant: El Pinatell, Els Monnars, Boscos de Tarragona, Florimar, Llevantina, Colls Majors, Bon Sol, Mas Veciana, Cala Romana, Escola Mare Nostrum i alguna casa aïllada.

A la tercera fase començarem amb els perímetres o voltants dels nuclis de població de la zona Nord: L'Oliva, Sant Pere i Sant Pau, Mas Bonet, les instal·lacions d'aigua, la Universitat Rovira i Virgili, Creu Roja i algunes cases aïllades. Per la quarta fase serà el torn de Mas Rovira, Mas Morató, El Rodolat o urbanització Sant Jordi, Sant Salvador, Sant Ramon i Santa Isabel.

Finalment, en cinquena fase, serà el torn dels voltants de les Coves del Llorito, el Centre d'Innovació i Formació Ocupacional, i nuclis de població i cases o masies aïllades de la zona. També aquest cinquè any es farà un manteniment d'entrefins, Boscos de Tarragona, Florimar, Llevantina, Colls Majors, Bon Sol i Cala Romana

Segells de reconeixement d'administració oberta