Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 Les platges de Tarragona ja compten amb una cadira amfíbia infantil

Les platges de Tarragona ja compten amb una cadira amfíbia infantil

Les platges de Tarragona ja compten amb una cadira amfíbia infantil

Aquesta incorporació forma part de les millores previstes per l'Ajuntament de Tarragona per donar el millor servei a persones amb mobilitat reduïda a les platges del municipi
Les platges de Tarragona ja compten amb una cadira amfíbia infantil Fotografia: Manel R. Granell de la presentació cadira amfíbia infantil. Platja de l'Arrabassada
04/08/2021

L’Ajuntament de Tarragona ha adquirit una cadira amfíbia infantil per millorar el servei que es presta a les persones amb mobilitat reduïda a les platges del municipi. Aquesta és la primera cadira amfíbia específica per a nenes i nens que es posa en servei a Tarragona.

La consellera de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, ha explicat aquest matí durant la presentació de la mateixa que “amb aquesta nova incorporació es vol respondre a la demanda d’algunes famílies usuàries de les nostres platges de disposar d’aquest element també per a infants”. La nova cadira és més petita que les cadires d’adults de les quals ja es disposava i per tant més adequada per a persones amb un pes fins a 50 kg.

La nova cadira amfíbia infantil disposa de rodes toves i grans, d'un tirador per poder ser moguda per la sorra amb facilitat i està construïda amb materials resistents a l’aigua de mar.

Recordem que actualment ja es disposa d’un servei de 8 cadires amfíbies per adults a les platges del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, la Llarga, la Mora i Tamarit. Aquestes cadires es troben disponibles per a les persones usuàries de les platges i s’ofereix a través del servei de salvament i socorrisme que presta Creu Roja Tarragona a cada platja. Així mateix, l’Ajuntament també ofereix crosses per a aquelles persones que en necessitin.

De la mateixa manera que la resta de cadires amfíbies, l’Ajuntament ha cedit la nova cadira infantil a Creu Roja per a incorporar-la al lloc de socors, en aquest cas de la platja de l’Arrabassada, on ara mateix ja està disponible fins que acabi la temporada d’estiu, el proper 30 de setembre.

Les persones que en vulguin fer ús poden gestionar una reserva trucant a la Creu Roja (637 461 131) o enviant un correu a tarragona.platges@creuroja.org, o bé d’adreçar-se directament als socorristes del Lloc de socors de l’Arrabassadanomés han d’adreçar-se als socorristes del Lloc de socors de l’Arrabassada, que la posaran a la seva disposició. L’horari del servei és de 10 a 19 h tots els dies de la setmana.

 

 

 ALTRES MILLORES PREVISTES

 

L’Ajuntament de Tarragona, amb la voluntat de millorar el servei que es presta a les persones amb mobilitat reduïda a les platges de la ciutat i afavorir així que el major nombre de persones possibles puguin gaudir de les mateixes, té previst de cara al 2022 millorar el seu servei adaptat de la platja de l’Arrabassada. La platja de l'Arrabassada avui ja compta amb un servei adaptat, passarel·les d’entrada i sortida, cadires amfíbies, crosses i tarimes amb zona d’ombra i sol properes a la vorera i al lloc de socors de la Creu Roja. Tal com ha explicat la consellera Eva Miguel, “la intenció de l'Ajuntament és aconseguir l'excel·lència en accessibilitat a les platges, les quals no poden ser un mur per aquests usuaris amb mobilitat reduïda, que han de poder gaudir de la platja amb totes les garanties”. Així, des del Consistori es preveu que l'any vinent s’incorpori un vestidor a aquesta zona per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin canviar-se i guardar la roba.

 
Segells de reconeixement d'administració oberta