Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 Tarragona competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio

Tarragona competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio

Tarragona competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio

Banderas Verdes premia l'esforç de l'hostaleria local i al propi consistori per al seu compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic
Tarragona competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d'Ecovidrio Imatge Campanya reciclatge EcoVidrio
22/07/2021

L’Ajuntament de Tarragona i 140 establiments hostalers de la localitat s’han unit al repte de les banderes verdes d’Ecovidrio per tal d'incrementar els nivells de recollida selectiva d´envasos de vidre. Es tracta d’una iniciativa d’Ecovidrio que es va presentar la setmana passada a Mataró. 

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa que té com objectiu guardonar l´esforç d'establiments hostalers de la zona d´hostaleria local i l'activisme dels municipis costaners per a la transició verda. A nivell estatal, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers. 

Banderas Verdes té la singularitat d'involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, quiosquets i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d´un sol ús, i per això és clau per generar una transició real cap a un model d'economia circular. 

 

El reciclatge d’envasos de vidre a Tarragona 

L´any 2020, els ciutadans de Tarragona van reciclar fins a 2541 tones de residus d'envasos de vidre, que suposen 18,6 kg/habitant. Amb més de 644 contenidors, a la regió ja hi ha un iglú per cada 213 habitants. 

Segells de reconeixement d'administració oberta